Låt det aldrig ta slut
februari 23, 2016
Save it for rainy days!
mars 1, 2016

Ja, kanske ligger det i generna! Pappa var en duktig kurbitsmålare och målade härliga färgglada motiv från Dalarna. Pappa hade en ända pekpinne till mig när jag som barn satt med mina färgkritor. Han sa: Måla aldrig med svarta kritor Marlene. Ja visst är glada färger njuter  mest av än idag även om jag använder färgerna mer i maten än vad pappa gjorde.

Fruktsallad med Thailands tropiska frukter

Färger i mat ger ofta en positiv signal om att frukten, bären, grönsakerna är fulla av fina näringsämnen till oss. Näringsämnen som ger oss reparationsmöjligheter, vitalitet, stärker vårt immunförsvar och är antiinflammatoriska.

Jag väljer att tro att denna palett av färger gör oss vitala och är otroligt föryngrande för våra kroppar. Att avstå från frukt och bär kan bara vara förödande och gör att vi åldras i förtid!

Bär frukt och alla grönsaker passar min mun och är hälsosamt matenkelt!

Chiapudding  med papaya 

1 glas

3 tsk chiafrön
1 dl kokosmjölk

Topping
papaya skalad och delad i bitar

Blanda chiafröna med kokosmjölken i ett glas. Rör om i blandningen efter 10 minuter. Låt blandningen stå i minst ett par timmar men förbered gärna detta kvällen innan och låt blandningen stå i kylen under natten. Du kan använda samma glas som du blandade fröna och mjölken och toppa papaya och kläm gärna över lite limesaft. Papaya och lime gifter sig fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *