Modellar
november 18, 2012
Lär känna din motståndare och håll dig vän med dina gröna hjältar!
november 21, 2012

Vad är nyckeln till kokosoljans hälsoskydd?

Laurinsyran är i alla fall en nyckel till hälsa som kokosoljan hjälper oss med. Laurinsyran omvandlas till monolaurinsyra som skyddar mot virus, svamp och bakterieangrepp.

Kokosolja fungerar också som en antioxidant och förhindrar oxidation i våra celler och det känns verkligen att den gör nytta när den smälter i munnen eller när den ger smak till en morgonsmoothie.

Kokosolja innehåller också kaprylsyra som gynnar en god bakterieflora och motverkar svamp och dödar parasiter i tarmen. Om jag tog min mage och tarm för given förr innan min stomioperation så kan jag säga att numera gör jag inte det utan försöker vårda tarmen ömt och på ett sätt som hela jag mår väldigt bra av.  Att tarmvårda med hjälp kokosolja är ett sätt som jag använder mig av varje dag.

Kokosoljan är också en liten härlig ”skönhetsstöttare” för huden. Den gör huden mjuk, motverkar rynkor och är bra att prova vid de flesta olika typer av hudproblem. Nu så här mitt i den lite mörkare och kyligare delen av året är kokosoljan skön till läppar och nagelband. Jag har alltid en liten burk med kokosolja i handväskan att ”dutta” med under dagen.

Ett annat skönt vintertips som jag ägnar mina helger åt är ett varmt fotbad med en sked kokosolja i. Livet blir helt plötsligt så lyxigt.

 

Jag har fått ett tips av Holistic att använda kokosoljan tillsammans med pepparmyntsolja till insektsmedel. Jag tänker testa att fixa till en sådan blandning. Det börjar ju närma sig en solsemester för en blek näringsterapeut! Dessutom skyddar kokosoljan mot solen så dit jag ska i Thailand så är det en toppenkombination, men det ena behöver inte utesluta det andra.

Nu drömmer jag mig bort med en liten paus med kokosvatten – snart är jag där igen!

Jag glömde skriva det viktigaste – Kokosoljan tål värme upp till 198 grader och är alltså överlägset att woka och steka i!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *