Göra juveler av mitt guld!
juli 1, 2013
Många känslor ..
juli 3, 2013

Vandrar runt i min vilda trädgård och njuter. Kollar in daggkåpan som endera dagen ska testas i en smoothie och visst jag vet att det är det rosen dag idag men jag hyllar ändå mina örter som ger en sådan glädje, mys och nytta i mitt liv.

Jag har plockat örter från min vildvuxna trädgård

I morse såg jag att vännen Anders Levén varit ute och hittat kantareller och när jag anar att det kan finnas svamp i skogen då är jag hopplöst fast. Jag kom hem med mina första kantareller och känner mig fortfarande stenrik.

Rödklöver

Kan lindra klimakteriebesvär och så gott att göra te på!

Rödklöver anses motverkar hosta. Växten sägs också vara vätskedrivande och inflammationshämmande.

Rödklöver innehåller isoflavoner som är ett växtöstrogen och är ett av ämnena man kan prova för att lindra pms och klimakteriebesvär.

Tips: Gör te på rödklöverblommor. När de är säsong har jag ett bra ställe på tomten där jag plockar blommorna. Du ska inte använda rödklöver som växer vid vägkanten till ditt te. När jag gör te tar jag en liten näve av blommorna till ett par stora koppar te. Kokar upp blommorna och låter de dra i i 5 minuter.

Rödklöversäsongen är underbar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *