Asiens guld – Den allra bästa örten för ditt välbefinnande!
november 3, 2014
En härlig dag på “Allt för hälsan”
november 7, 2014

I morgon är det Allt för hälsan mässan där många av oss som inspireras just av hälsa och allt vad hälsa står för möts!Jag finns där vi Kokpunkten kl. 12.00 och föreläser 14.00.  Välkomna dit om ni har vägarna förbi! Och det är så klart mina gröna juicer och smoothies som står i fokus för min del.

 Att mixa de gröna bladen gör att bladen blir lättupptagliga för tarmen och man kan riktigt känna att kroppen tar upp näringen ända ut i ögonfransarna! J Kroppen släpper ifrån sig gammalt skrot och bara att dricka gröna drinkar gör att du får din vikt i balans, förbättrar din hudkvalité, höjer din prestation och sover gott på natten.

Jag har som ni som känner mig vet en stor tro på gröna blad som är fantastiska näringskällor. Näringstäta så det förslår, ger lite energi men massor med näring sen väljer du själv vad du ska komplettera dessa fantastiska blad med för att få det energitillskott just du behöver.

Bladen är fyllda med klorofyll.

Klorofyll hjälper oss på många sätt och när vi äter dessa fantastiska gröna växter får vi ett stöd att läka och avgifta oss. Klorofyllet stärker immunförsvaret, är en stark antioxidant, ger näring åt tarmen, förbättrar vår cirkulation, motverkar dålig andedräkt ja ni hör ju, listan kan göras hur lång som helst. Att äta och dricka dessa fantastiska gröna växter är som att äta flytande solljus. Härlig känsla och vad kan göra oss mera happy än solljus! Hela vår tillvaro och liv är i behov av just vårt solljus.

I magsäcken spelar saltsyran en stor viktig roll, den smälter maten, ger oss ett skydd mot bakterier, virus och svampproblem. Inne i vår kropp ska vi ha ett neutralt/lätt basiskt PH värde och kroppen är bra på att se till att ha ett förråd för att kunna kompensera om sura obalanser skulle dyka upp.

Och så klart stödjer våra gröna grönsaker det!

Ute på föreläsningar hör jag ofta att det ska vara enkelt och det tror jag med.

Ha alltid din mixer/juicecentrifug framme. I ett skåp längst in glöms den bort.

Planera och ha bra rena ekologiska grönsaker hemma. Plocka själv och fyll frysarna när det är säsong.

Idag jobbar jag hemma och laddar med en gul juice med färsk gurkmeja, ingefära apelsin och citron. En riktig gröning med grönkål, apelsin, ingefära och nu på förmiddagen fick det bli en skrivarsmoothie med jordgubbar, lingon, granatäpple, kokosfett, chiafrön och lite mandelmjölk.

Ha en fin dag så ses vi kanske på mässan!

PS Kunde inte motså att plocka fram min nya ljusstake. Jag ska bara prova! En klassiker som har funnits sen tidigt 50-tal och som Sten Bengtsson, belysningsarkitekt skapat. DS

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *