Café Opera Golfen – Love!
september 22, 2015
Anti age-resa till Italien och Nu vandrar vi i Nerja!
september 23, 2015

Jag sitter och tittar på min nyplockade höstbukett och visst, lite vemod ger den mig. Det är höstdagjämning idag. Dag och natt är lika långa. Nu får vi välkomna dig Fina Höst! Var rädd om oss och ge oss en mysig tid. Klara fina dagar med massor med vackra färger. Vänta med frosten ett tag och låt vintern få dröja lite. Låt höstsolen få skina så vi kan vandra i naturen och riktigt njuta av dig Du Fina Höst!

Rödklöver och rölleka är som vackrast när sommaren tar farväl!

Jag laddar med nyplockad svinmålla och lite annat från kylen!

½ dl havremjölk

1 dl blåbär

1 rödbeta skivad

1 litet gråpäron

1 näve svinmålla väl sköljd

rödklöver blommor

Mixa alla ingredienser och njut av din smoothie direkt!

Rödbetssmoothie med svinmålla  (Hittar du ingen svinmålla funkar spenat bra)

Det är nyttigt med blåbär och de är ofta med i min frukostsmoothie.

Blåbär innehåller bland annat kalcium, kalium, fosfor, B-vitamin, C-vitamin och järn.

Bären innehåller massor med antioxidanter och just antocyaniner ger blåbäret den starka färgen (som just nu finns på mina fingrar).

Antocyaniner tror man kan skydda mot åldrande av hjärnan och förebygga hjärt och kärl sjukdomar. Det verkar också som om blåbär speciellt tillsammans med probiotika också hjälper till vid olika tarmproblem, det menar forskare Åsa Håkansson. Jätteintressant tycker jag som både älskar blåbär och vill att man ska hitta effektiva möjligheter att skydda tarmen.

Redan nu startar jag min startsträcka fram till 2016 även fast jag tänker leva i nuet!

Jag är så glad för allt jag fått uppleva det här året. Nya underbara bekantskaper och gamla trofasta vänner har visat mig många nya stigar att gå på. Det som inte gav mig något måste jag kasta bakom mig för att få njuta av allt som finns nu och ge mig möjligheter att få ta tag i ny drömmar.  Vill starta upp nya drömmar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *