Drömmar och önskningar kostar ingenting
december 8, 2014
Julbordsänkan soppar vidare
december 11, 2014

Idag var jag uppe i ottan så större delen av min juice fick jag ta med i en burk på bussen men ingen riktigt bra dag utan en morgonstart med en juice och en smoothie!

2 stora glas

2 morötter

1 apelsin

1 citron

3 cm ingefära

2 cm färsk gurkmeja

1 stjälk selleri

Skölj och skala – juica och njut!

Asiens guld – Den allra bästa örten för ditt välbefinnande?

Gurkmeja användes till att färga de thailändska munkarnas dräkter gula men örten har massor med andra fantastiska möjligheter. Curry får sin gula färg av Gurkmeja så curryälskare gör med all säkerhet små underverk med sin hälsa bara genom att tycka om curry.

Gurkmeja kallas Asiens Guld och innehåller curucumin som och är känd för sin avgiftande förmåga och har inga biverkningar.

Curucumins användningsområden:

Tar bort gaser i tarmen

Stimulerar binjurarna

Är en stark antioxidant

Bakteriehämmande

Förbättrar din matsmältning

Inflammationshämmande

Stödjer viktminskning

Skyddar levern

Hälsobringande Gurkmeja är underbar att ha i din matlagning, smoothies och i juicer. I juicer och smoothies är det lite extra härligt att få ha i en bit färsk gurkmeja. Jag tillsätter lite extra malen gurkmeja i min curry bara för att den har så bra egenskaper och inte gör någon skada även i lite större doser. Alla mina maträtter med röda linser färgar jag lite extra med Gurkmeja. Råriset får en fin färg och jag brukar dessutom blanda i lite spiskummin och koriander i mitt råris sen är det bara att drömma sig öster ut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *