Att hitta det som gör att du mår bra…där inne.. på riktigt.
mars 7, 2018
På riktigt och “Den andra våren” är här!
mars 12, 2018

Halloj!

Helg igen lite lagom mjukstart för mig  när tidsomställningen känns i kroppen!

Jag har en stark längtan efter att uppleva sånt som ger ännu mer njutning till mitt liv och precis nu ligger de härliga ljusa årstiderna framför oss. Nu kommer möjligen just njutning till naturen vara ännu lite mer lättåtkomlig när våren står i startgroparna. Jag försöker intala mig att inte låta tiden bara rinna iväg. Jag vill stoppa den och vara närvarande till 100%!

Det var en småkylig  lite isig morgon idag en aning  grå – men ljus. Att vakna och se att ljuset är  tillbaka är en underbar vårboost och en härlig energidusch! Jag tog ändå chansen till lite ljusterapi när jag ändå skulle shoppa lite ingefära till helgens frukost!

Saknar solen. satsar idag på lite ljusterapi

I fredags  tog jag en tidig morgonpromenad till föreläsningen hos Daily Sports och det kändes verkligen att det var vår även när jag klev in hos hos Daily Sports. Jag älskar verkligen alla dessa bedårande mönster och detaljer som finns med i årets  tränings och golfkollektion. På Dailys  är det som att komma in i en färglåda med alla underbara vårfärger!

                  Föreläsning hos Dailys

Jag mixade en som jag själv tycker är en underbara lingonsmoothies och föreläste bland annat om allas önskan att vara vitala livet ut. Supertrevligt och spännande att träffa hela gänget på Dailys så här tillsammans för första gången. Det var ett underbart morgonpiggt glatt gäng som mötte upp mig.

 Varje gång jag tar fram lingon ur vår frys väcks minnena från sommarens  plock. Det känns skönt att flytta tankarna tillbaka till sommaren och Sunnanheds skogar. Minnen att ta fram nu när det är en bit kvar att få kunna plocka lingonen igen.

Lingon sägs vara det nya superbäret som kan motverka de negativa effekterna av att äta felaktig fet kost. Att bäret fått så stor uppmärksamhet kan bero på innehållet av polyfenoler. En grupp inom antioxidanter. Fenoler verkar antiinflammatoriskt och motverkar för höga halter av oxidativ stress, motverkar vårt åldrande och förebygger hjärt och kärlsjukdomar plus vissa typer av cancer. Studier har gjorts på möss där resultaten är tydliga.

Förutom lingon är även nypon, röda vinbär hallon, jordgubbar och svarta vinbär också fenolrika.

Det röda bäret innehåller också quercetin som kan skydda vårt hjärta. Lingon innehåller dessutom lignaner som är fytoöstrogener kan ge ett skydd mot bröstcancer.

Hjärtvänlig lingonsmoothie

Till 2 glas behöver du:

½ banan

1 dl färska lingon

½ citron

1 dl vatten¨

1 dl kokosmjölk

1 påse saffran

Mixa och njut av en härlig kicksmoothie!

     Helgens långa sköna frukost

Helgens sköna frukost!

Morots shottar

Till två glas behöver du:

1 blodgrapefrukt

2 morötter

3 cm färsk ingefära

1 citron

Juica och servera i fina glas

 

Jordgubb och blåbärs smoothie

Till två  smoothiebowls

 1 dl blåbär

2 dl jordgubbar

½ banan

1 dl kokosmjölk

½ dl vatten

 Mixa alla ingredienser i en mixer och häll upp i skålar.

Chia Pudding  (alltid bra att ha klart i kylen)

2 msk chiafrön

2 dl mandelmjölk

Blanda chiafrönna med mandelmjölken i ett glas. Rör om i blandningen efter 10 minuter. Låt blandningen stå i minst ett par timmar men förbered gärna detta kvällen innan och låt blandningen stå i kylen under natten 

Topping

Jordgubbar, granola och en hackad valnöt och lite chiapudding som redan fanns i  min kyl.

Ha en start på helgen Vi ses även på Instagram där jag heter marremyra!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *