Jag håller mig vital när jag är bekväm med min kropp… hoppas jag
januari 26, 2015
Malou Efter tio och Röhnischkick
februari 7, 2015

I går kväll landade vi i ett vintrigt underbart Sunnanhed här är det svårt att hitta vårtecken just nu. Tänk så skönt det är att ha goda vänner. Vår backiga väg upp till lilla gården var välplogad av Stefan vår gulliga bonde här i Sunnanhed. Tack snälla Stefan.

Just den här gången var det småkallt i huset när vi äntligen kom fram eller rättare sagt det var svinkallt men som tur var så var vi bjudna till våra fina och snälla grannar så vi bara lämnade in vår packning höjde värmen på elementen och pulsade till ett färdigdukat bord och när vi sen landade hemma i stugan igen var den varm och det var skönt att krypa till kojs. Alla fina upplevelser som Sunnanhed bjuder på gör att jag sover så gott och drömmer bara fina drömmar.

Det är till den här lilla gården jag längtar och vill åka till när det är dags för batteriladdning. Dalarnas unika natur ger vilken tilltufsad själ som helst ny energi. Just nu känns det som att jag behöver massor med god Dalaenergi så det gäller att noggrant packa ner lite extra av den energin som finns här för att sen kunna använda i vardagen nere i Stockholm. Jag har bestämt mig för att vara extra utvilad och full av energi när jag tar tag i nästa välfyllda vecka som kommer att bjuda på massor med nya äventyr!

Min långa, tysta, jättesnöiga och den här gången riktigt blåsiga morgonpromenad var ändå vidunderligt vacker. Såna promenader gör att det är lätt att ladda in goda tankar!

Jag blev faktisk lite genomblåst så det kändes super med en hallonsmoothie. Bären som jag plockade under en av de varmaste veckorna vi hade förra sommaren (snart är vi där igen). Mina frysar här i Dalarna är välfyllda och ger mig en liten ”Tomtebobarnakänsla”.

Hallonsmoothie

1 skål

1 dl hallon

1 dl röda vinbär

½ banan

1 skopa osötat proteinpulver

1 dl mandelmjölk eller vilken yoghurt eller mjölk du väljer att använda.

Mixa och toppa med svarta vinbär, röda vinbär och hallon. Njut!

”Sunnanheds egna blåsvarta druvor” – Svarta vinbär!

Bärens mörka färg kommer från antocyaniner och karotener som är antioxiderande, alltså ”rostskyddande”. Jag som letar den absolut bästa kosten för kvinnan mitt i livet och som dessutom vill njuta av att dricka något som motverkar åldrande njuter av dessa svarta vinbär som också innehåller omega 6- fettsyran GLA (gammalinolensyra). Det är den fettsyran som också finns i Jättenattljusoljan, GLA anses kunna minska klimakterie/PMS besvär och antocyaniner anses motverka åldrade. Traditionellt är svarta vinbär kända som riktiga vitaminbomber så ut och plocka nästa sommar och njut av de frysta till dess.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *