Följ med oss till Italien och Vår helt underbara resa Magi & Mirakel
augusti 16, 2018
Naturen berör mig och ger mig svar.
september 11, 2018

Sensommarvandring med nya fina träningskläder från Daily Sports. Det är härligt med något nytt när det dags för nya utamningar.

Så kom i alla fall en ny årstid insmygande även om jag inte alls vill säga ”hej då för den här gången” till sommaren. Inte än.  Ja visst borde jag vara nöjd men neeej. Jag älskar dig fina svenska sommar.  Sitter och jobbar på altanen och lyssnar på lite sensommarnostalgi.  Jag behöver fylla på med något så det blir “Sealed With A Kiss”!  https://youtu.be/7ufGxqxeBJE

Jag har en bestämd känsla av att jag påverkas mer i själ och hjärta av årstidsväxlingarna nu än tidigare i mitt liv. På något sätt vill jag hålla i växlingarna precis som jag vill hålla fast i alla fina högtider som midsommar, jul och påsk lite längre nu än jag gjorde tidigare. Lite vemodigt att behöva släppa greppet från mysiga händelser tycker jag.

Just nu har jag Hjärnstark som ljudbok i öronen! 

Medans jag ändå sitter här och är lite vemodig tänker jag på de ärliga relationerna som blir viktigare och viktigare för mig. De vänner  jag kan koppla upp var jag än befinner mig och vilken tid det än är så en ärlig vänskap är det allra bästa! Ett litet gnissel i relationen kan bli underbar musik om vi lyssnar på det tillsammans till en god frukost!  Ha en fin sensommardag fina vänner!

Så mycket bär som jag har plockat i år har jag nog aldrig pockat. Jag spar på sommaren med mina bär.

Blåbärssmoothie

1 dl blåbär

1 msk hackad färsk mynta

1 liten banan

1 skopa proteinpulver vanilj

Mixa alla ingredienser och njut av din smoothie direkt!

Det är nyttigt med blåbär och de är ofta med i min frukost smoothie. Blåbär innehåller bland annat kalcium, kalium, fosfor, B-vitamin, C- vitamin och järn.
Bären innehåller massor med antioxidanter och just antocyaniner ger blåbäret den starka färgen. Antocyaniner tror man kan skydda mot åldrande av hjärnan och förebygga hjärt och kärl sjukdomar. Det verkar också som om blåbär speciellt tillsammans med probiotika också hjälper till vid olika tarmproblem, det menar forskare Åsa Håkansson. Jätteintressant tycker jag som både älskar blåbär och vill att man ska hitta effektiva möjligheter att skydda tarmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *