Vild Gräslöksjakt!
april 17, 2017
Lycka!
april 29, 2017

Hej & Happy Weekend!

Ibland längtar jag och säkert du också efter den – fredagkvällen lite extra. Just den här helgen kom väldigt välbehövligt!

Efter en hel torsdag med den sista fina fotograferingen till nya boken och en fredag med ett långt styrelsemöte på GI Boxen så kändes det  skönt att komma ut till Fyrudden!

Vi min man och jag och ett gäng  har 10 dagar med ”nocoffee”, ”nowine”, ”gluten-free” och  ”lactos-free”. En skön energikick och återhämtning för kroppen. Det känns skönt men min andra dag var lite tyngre. Jag kände brist på energi och en lätt huvudvärk. Nu är den borta och jag mår toppen.

Nu till helgen när vi kom ut till skärgården ville vi att middagen skulle komma på bordet snabbt. Vi valde att fixa till enkel tomatsås, lite kyckling och zucchini pasta.  Superenkelt och jättegott.

Zucchini med tomatsås och kyckling och rostade pumpafrön!

Vi skivade vitlöksklyftor och finhackade en gula lök. Tog fram en gryta och tillsatte lite olja och ”värmde” lök och vitlök mjuka på svag värme. Tillsatte en förpackning med krossade tomater, lite citronjuice, timjan och oregano. Lät tomatsåsen stå och småputtra under tiden vi stekte kycklingfilén. Vi behövde vatten till zucchinipastan så  vi kokade upp vatten i en kastrull och saltade lite. (Vi detoxar så vi håller ner lite på saltet).  Du saltar efter behag.

Vi var hungriga så vi hade bråttom, vi strimlade våra kycklingfiléer. Kryddade med timjan, salt och svartpeppar. Stekte våra strimlade filéer i en panna i några minuter tills kycklingen var väl genomstekt. Hällde över tomatsåsen och lät det små puttra medans vi fixade zucchinipastan.

Zucchinipastan är snabbmat  på riktigt. Skölj den väl, hyvla den med en osthyvel, i med den i kokande vatten men bara i en minut.

Ja precis så gjorde vi med zucchinin  och lät den sen rinna av i ett durkslag.  Äntligen blev det fredagsmiddag.  Lite rostade pumpafrön på toppen sen satte vi oss till bords.  Smaklig spis!

Innan jag kröp i säng igår förberedde jag mitt glas med havregryn, mandelmjölk och chiafrön som blev min frukost idag

1 glas

1 dl havregryn

1 dl mandelmjölk

1 tsk chiafrön

Blanda havregryn och mjölk i ett glas och låt den stå svalt under natten.

Idag efter morgonpromenaden stod den där klar min gröt. Jag blandade i  lite granola, kokos, mannens fruktsallad och svartavinbär.  Klart mums!

 Övernattad gröt!

Ha en fortsatt Happy Weekend!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *