Gungar jag nu igen och broccoli är ett fint renoveringsmaterial
februari 9, 2018
Berörande samtal och att har hittat Karelan igen!
februari 10, 2018

Broccoli är ett fantastiskt renoveringsmaterial för nästan alla!

Medans jag dricker en sval broccolijuice läser jag  ett citat i en av alla blanka magasin jag har burit med mig på flyget ner hit till Hua Hin.

” Gnälla är som att gunga, man har något att göra men kommer ingenstans”

Okänd tänkare

Mina nya sköna Dailysports kläder!

Nu i mitt (snart) nya livskapitel ska jag vara extra noga att tänka på att se upp med just gnäll mitt eget och de energitjuvar som finns runt om oss jag har liksom inte ”råd” med det längre! Vårda och renovera de nära relationer, hem och den kropp man har kommer är livsviktigt för att nästa kapitel ska bli så där spännande som jag hoppas!

Broccoli är ett fantastiskt renoveringsmaterial för nästan alla!

Jag  har precis druckit min gröna juice – den är god snygg och hälsosam!

Njut av en sån du också i helgen!

Broccolijuice

2 glas:

1 broccolistånd (använd även stjälken)

½ liten ananas

½ liten gurka

3 kvistar mynta

1 lime

1 rejäl bit ingefära

En bit ananas får bli min lilla sötning till broccolijuicen

Skölj broccoli. Skala ananas, lime och ingefära. Jag försöker få tag i så mycket ekologiskt som möjlig men sköljer allt väl, hur som helst. Pressa broccoli, lime, ananas, gurka, mynta o ingefära. Häll upp i glas och servera direkt.

Broccoli är känd som en riktig C-vitaminbomb men innehåller också A-vitamin, K-vitamin, E-vitamin, B-vitaminer. Den innehåller mineraler som järn, kalcium, magnesium, zink.

I broccolin och många andra kålarter finns ett ämne som luktar och som vi ofta förknippas med just kål.

Det är kålens ”skydd” mot svamp, parasiter och insekter och kallas glukosinolater.

När man äter broccolin bryts detta glukosinolater ner till antioxidanter.

Just vitamin C och A som det finns i Broccoli skyddar kroppens celler mot fria radikaler som kan skada vår kropps cellmembran och orsaka cancer.

De forskas också om antioxidanten Sulforafan som finns i Broccoli kan vara ett skydd mot cancer och dessutom skydda luftvägar mot oren luft som rök och avgaser.

Broccoli en drottning bland våra gröna grönsaker men desto råare desto nyttigare!

Ett litet passus: Välj mer än gärna broccoli men om du lider av nedsatt sköldkörtelfunktion begränsar du ditt broccoliintag.Tips: Om du  har valt att ta bort vanlig komjölk så är broccoli är en god källa till kalcium.

Visst du att:

Ämnet sulforafan överlever även när broccolin tillagas med värme men du ska förstås vara försiktig med värmen ändå för att alla övriga fantastiska ämnen har inte den unika kapaciteten att tåla värme. Sulforafan motverkar också oxidation, forskare tror dessutom att sulforafan skyddar oss mot föroreningar som avgaser och tobaksrök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *