Ny sommarutmaning
maj 14, 2018
Naturen är klok, sensuell, romantisk, ljuv och samtidigt vild  – Dags för örtvandring!
maj 21, 2018

Den vilda naturen får vara med mig i kosten varje dag så här års!

Fantastiska Adam och Eva

Det sägs att Eva är vit och Adam röd…

Halloj i sommarvärmen!

Den här magiska morgonen har  jag fått uppleva små mirakel både Kungsängsliljor,  Adam och Eva och Liljekonvalj! Hoppas ni förstår hur fantastiskt jag tycker det är!  Adam och Eva och Kungsängsliljan plockar jag såklart inte men behåller dom i mitt hjärta.  Kan en morgonpromenad bli mer bedårande? Vilda blommor står alltid på bordet hos oss även idag men jag får plocka min sommarbukett med vördnad.

Underbara sommarblommor

Kungsängsliljan

En smoothie med lingon, lite havremjölk, en skopa proteinpulver fick bli min frukost i dag.

Den vilda naturen får vara med mig i kosten varje dag så här års!

Några timmar på “utekontoret” framför datorn med bokningar, förberedelser  och skrivande sen en omelett med kirskål.

Det är helt underbart att kunna få uppleva det gröna paradiset som finns runt oss just nu. Att jag sen kan sitta och jobba utomhus och hämta lunchen från naturen är som i en sagobok. Lite “tomtebobarnenkänsla”.

Happy me!

Kirskålsomelett – Lätt som en plätt!

Kirskålsomelett

Kirskål kallas ogräs. Jag använder denna underbara växt som spenat. Kirskål är en fantastisk växt fylld av klorofyll och vitaminer. Den är antiinflammatorisk och lite bittersöt i smaken. Kirskålens blad är godast på våren innan blomning och är en bra ingrediens i omeletter, pajer, gröna smoothies och shots.

2 ägg

1 schalottenlök

1 dl vatten

2 nävar späda kirkålsblad

1 msk kokosolja eller smör att steka i

svartpeppar och salt

Finhacka schalottenlöken. Skölj kirkålsbladen och ta av stjälkarna.  Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kirskål i knappt 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Vispa ihop vatten, ägg, salt och peppar. Häll lite olja i en varm panna. Tillsätt äggblandnigen och stek omeletten på medelvärme. När omeletten stelnat är den klar. Lägg på lökoch kirkålsfräset och vik ihop omeletten.

Lägg upp på tallrik och servera.

Tips!

Plocka och frys in!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *