Alla bär frukt och grönsaker passar min mun!
januari 7, 2017
Jag prioriterar om
februari 17, 2017

Visst kan mycket i livet ibland bli väldigt ansvarsfullt. Jag gillar att ha kul och kanske till och med vara lite på gränsen till att inte vara ansvarsfull men vad som är viktigt …Jag har ansvar för mitt liv (du för ditt) och jag vet att kosten tillsammans med regelbunden träning ska hålla immunförsvaret på topp.Jag försöker fundera på vad som kan optimera hälsan och sökandet efter den Bästa formen någonsin fortsätter även i år 2017. Kosten är en jätte stor pusselbit för att hitta formtoppen och rörelse en annan!Fortsätta, fortsätta fortsätta var snäll mot mitt mag och tarmsystem. Det innebär att bara fortsätta med alla härlig grönsaker, frukter, och bär som blir smoothie hemma hos mig. Det ger stora chanser till en superglad tarmfloraJag låter det gröna ta en allt större plats i mitt liv och jag känner att det är med ett ansvar men med massor av glädje och inspiration jag gör det.Jag ska bry mig om mig mer och vara snäll mot den kropp som jag utsätter och har redan har utsatt kroppen i tidigare kapitel av mitt liv.Den rörelse vi gillar, är den rätta rörelsen. För mig är den ljuvliga naturen ett magiskt dragplåster för att komma ut och vandringar blir väldigt rätt för mig. (Det duger att bli magiskt genom att gå genom Humlegården på väg till GI Boxen)  Jag kompletterar med styrketräning i cirkel så många dagar i veckan det bara går men minst tre.

Allt ovanpå det är bonus och då menar jag tex. att dansa, hoppa rep med barnen. Ta pratpromenader med väninnorna. Ja och så finns det ju många mornar i veckan där våra GI Boxar ska in i alla våra frysar – ett träningspass i min bonus värld.

Den supernyttiga immunstärkande grönkålen fylld med vitaminer är numera på allas läppar. Den har blivit en grön  kändis och uppträder som den gröna fantastiska renaren. Våra organ som levern och njurarna säger ja tack!

Grönkålen innehåller flavonoider som är kraftfulla antioxidanter. Den är full av vitaminer som vitamin C, A och E. Grönkål  innehåller stor är en bra källa till järn, kalium och magnesium. Grönkålen innehåller mycket kalcium och kan vara ett av sätten att få i sig tillräckligt med av just kalcium, eftersom allt fler upplever sig känslig för vår vanliga komjölk. Grönkålen innehåller dessutom ett antal glukosinolater, ett slags smakämne som gynnar vår hälsa och skyddar grönkålen från tex. insekter.  Som om inte det här vore tillräckligt grönkål stödjer också vår matsmältning och matar tarmflora med nyttobakterier.

Grönkålssmoothie

2 glas eller en flaska

1 näve grönkål

½ citron

1 päron

10 blad mynta

1 dl vatten

Skala och skär bort det yttersta gula skalet på citronen. Skär grönkål, päron, citron i bitar. Mixa ingredienserna i en blender. Fyll din skål med smoothies och toppa med bär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *