VÅR -terminstart 2013!
januari 7, 2013
Tusen och en natt!
januari 15, 2013

Att känna välmående borde få vara allas rättighet och vi har alla olika sätt och tankar för det vi menar att välmående står för så du och jag måste känna efter själva vad som gör oss lyckliga, glada och fulla av energi just nu. Det kan vara helt annorlunda från en dag till annan. Idag har jag engagerat mig till 100 % på att inte missa deadline på de vegetabiliska recept som ska vara inne hos min uppdragsgivare innan helgen! Jag åker ju för att lapa lite ljus och värme imorgon så…det finns hopp, hela kvällen är kvar. Inte en svart utan en grön kväll väntar! Tänk att jag blir så sugen på god vegetarisk mat när jag sitter och skriver på vegetariska måltider så någon av mina nyskrivna rätter blir det ikväll. Ska bara välja vilken!

Att dricka mina gröna smoothies har helt klart påverkat mig positivt. Det känns i mitt mag och tarmsystem och det ger lugn och ro just i tarmen som gör mig som stomiopererad glad! Jag fångar upp en ny morgon energi, naglar, hud och hår verkar orka med vintern i år och drinkarna är med all säkerhet en av räddningarna.

Ibland mår jag så där jättegott av att träna som just imorse. Hade lite knappt med tid men det gick ändå och då kände ja ett lite extra lyckorus som kom från just det träningspasset. Andra dagar kan en lugn promenad vara det som får mig att få den ro och lust som jag önskar. Att umgås med mina barnbarn har under julhelgen kickat som bara den och att få använda fantasin i alla härlig böcker jag numera har i öronen i tid och otid är andra exempel på sådant som jag får glädjekickar av.

Att ge sig själv åtminstone en glädjekick eller som jag också kallar det – äventyr varje dag tror jag är ett mycket enkelt steg till att våra kroppar och själar ska få lite extra tålamod med allt vi går och ska gå igenom i livet. Jag tror inte på att till exempel tvinga mig till att träna eller äta sådant jag inte tycker om då blir det stress och press och obalanser både i livet och kroppen.

Så njut av den mat du älskar men använd din kunskap, ditt sunda förnuft och det som du vet ger dig rätt energi. Träna med det som du blir glad av idag! Glädjekicka och hitta balans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *