Livet får en ny start – igen!
februari 15, 2016
Romantisk nostalgi!
februari 20, 2016

Jag älskar mina smoothies och gröna juicer och några av er tycker nog att jag är lite nördig för jag kan verkligen inte leva utan dem … tror jag.  Jag och min kropp mår så bra av dem och jag bär omkring mina prylar för att kunna fixa till dem överallt, i bilen på flyget, till jobbet, till landet.

Jag tänker aldrig avstå från en grön juice eller smoothie per dag.

Det är härligt när vårkollektionerna har dyker upp i ljuvliga vårfärger. Röhnisch är en favorit!

Hur som helst, jag är gift med en fantastisk krögare, han lagar under bar mat till mig och hans gäster.  Jag har en bror och svägerska som är duktiga handlare som älskar husmanskost och god vällagad nyttig mat.

 

Nu när jag sitter här och har lite tid att fundera – en rågkuse med ost – kan det vara helt fel? Jag är varken laktos eller glutenintolerant men äter gärna glutenfritt och dricker gärna veg. alternativ… och då vill jag unna mig lite” skit i hörnen” då och då.  Jag njuter och min tarm säger fortfarande att jag är ok. Det kan vara gott lite med råris eller en pasta då och då men jag vill ändå leva hälsosamt och enkelt!

En fullkornspasta, en banan ja visst kolhydrater men är vi hälsosamt ”matenkla” så kommer inte en pasta eller en fruktsallad ställa till trassel för oss. Inte heller en kopp kaffe utan den koppen kommer istället få oss att känna livet i oss.  Vi som jobbar med hälsa får inte bli glädjedödare utan glädjeinspiratörer och goda informatörer.

Nu vill jag tillägga att jag som är permanent stomiopererad vet vad tarmproblem vill säga och har man mag och tarmproblem så ska man vårda sin tarm så mycket man bara kan. Din kropp ska vara din vägvisare.  Det är där, till stor del i vårt tarmsystem immunförsvar sitter och funkar tarmen får vi upp näringen vi stoppar i oss.  Mår tarmen bra har vi stora chanser att hålla oss vitala livet ut! Alltså har du besvär med din mage, småfiser, får springa iväg på toa i tid och otid, får en ballongmage då är en lättsmältkost utan gluten och laktos värd att prova.

Så du kan äta gott och hälsosamt utan gluten men om du inte har en känslig mage kan du äta gott och hälsosamt även med gluten.

Jag själv vill lägga vikten vid enkel glädjefylld lättsmält mat med hög kvalitet fylld med bär, grönsaker, frukt, ägg, fisk och fågel.

Visst du att: Ämnet sulforafan överlever även när broccolin tillagas med värme men du ska förstås vara försiktig med värmen ändå för att alla övriga fantastiska ämnen har inte den unika kapaciteten att tåla värme. Sulforafan motverkar också oxidation, forskare tror dessutom att sulforafan skyddar mot föroreningar som avgaser och tobaksrök.

Broccoli juice

Till en liten kanna juice behöver du:

1 broccolistånd

½ gurka

½ ananas

2 Karela/bittermelon om du får tag på dem. Kan finnas i asiatiska butiken

2 små lime citron

1 rejäl bit ingefära

Skölj broccoli. Skala kiwi citron och ingefära. Jag försöker få tag i så mycket ekologiskt som möjlig men sköljer allt väl, hur som helst. Pressa broccoli, citron, äpple, kiwi o ingefära. Njut

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *