Jag väljer att våga tro och tro på det!
juli 13, 2012
Pyssel i köket ger mig lugn i själen
juli 15, 2012

En av mina allra mognaste vänner ska inte kunna råka illa ut!
Jag försöker kika in lite i min bekantskapskrets och kan nog konstatera att vissa, men bara några få är mer mogna utåt sätt än vad jag är själv. Vi är sådär lagom mogna. De är vi som som kan vräka ur små grodor vid fel tillfälle av misstag såklart men ändå. De är vi som kan komma med skvaller och sitta uppe halva natten med vänner och vin och fördjupa oss i någon tidningsrubrik. Så finns det några som både är mogna och kan gå en balansgång med att ta för sig av alla äventyr livet kan ge och dessutom bära med sig en stor trygghet ! Och så igår så kommer budskap att även en sådan unik person drabbas av sjukdom av det allvarligare slaget. En sådan person som bara ska finnas till hand när allt är svart, svårt och kämpigt och  även världskul. Han ska alltid s svara i telefon och vara ”allas” livlina. Livets svåra ingredienser samlas och det är dags att själv tänka moget och visa stöd .

Jag känner mig ändå så liten på jorden när någon inte mår bra! Jag diskuterade med mig själv tidigt morse och konstaterar att jag känner mig på något sätt så ”ovuxen” när sjukdom drabbar vänner. Jag återkommer ofta till mina föräldrar och gör det idag igen. Jag vill ringa och få stöd av dem men mobilen har inte den möjligheten till sändning så idag gäller det själv att försöka fånga in några vuxenpoäng. Tänka klokt och göra rätt saker. Jag kan nog ändå känna att mina föräldrar var vuxna på ett annat sätt än vad jag är. De var ”hjältar”, skyddade från olyckor, sorg. Gav goda råd om sjukdomar och fanns alltid där när något hänt som var bekymmersamt. Eller var det rollen de tog på sig för att ge mig den trygghet jag just då sökte? Jag är själv nu över 50 år, alltså supervuxen, det är bara att titta spegeln men rädslan blir så tydlig när något händer mina vänner något jag inte kan rå på. Så här mitt i livet kan jag nog ändå konstatera att jag blir nog inte vuxnare än så här! När något händer så kommer den där lilla otrygga tjejen fram som vill att någon snabbt som blixten ska komma med geniala lösning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *