Måndag betyder soppkväll – morotssoppa
januari 8, 2018
Jag ser 2018 i ett fint skimmer och tar med min favvo gröning till nästa år!
januari 10, 2018

Skönt att vila med svala gurkskivor på ögonen

Skönt att vila med svala gurkskivor på ögonen

De är få ljusa timmarna som våra dygn bjuder på  just nu här uppe i Norden! Mörkret kan få mig att känna mig blekare och lite glåmig än under de ljusa dagarna som sommaren ger.

Det krävs lite extra så här i slutet på december för att jag ska jubla när jag kikar in i min fina förstoringsspegel som jag fått i present för att ha lite extra koll på mitt ansikte.

Har du också lite mörka skuggor under ögonen just nu? Det kan bero mycket, som att vi  faktiskt bor i ett land där den här årstiden gör att vi inte kommer åt så mycket dagsljus hur vi än försöker.

Visst, det också bero på allergier men också lite slarv med maten. Jag satsar på att ha en pigg klar blick när jag tittar in i 2018!

Snabba knep jag tar till om det är lite brådis att få ordning på blicken och piggkänslan.

 *Jag har  alla mina hudkrämer och nu även en alldeles ny ögonkräm i kylen.

* Två kalla skedar direkt från kylen som får vila mot slutna ögon en stund ger en skön känsla när jag snabbt ska känna dig lite piggare.

*Kalla gurkskivor som jag lägger på ögonen och  sen vila i 20 minuter.

 En skön klassiker och den  fungerar!

*Inte utan min concealer! En räddning för mig är att använda en lite ljusare concealer som dämpar skuggor under ögonen. Vi som har skuggorna genetiskt är en concealer ovärderlig.

Sömnen är viktig det vet vi alla och när det blivit för få timmars sömn så syns det runt ögonen och i blicken.

Även om vi i år har varit många personer under julen i vår lilla stuga här i Dalarna har friden och sömnen gett mig en härlig batteriladdning. Det är en en boost och ha nära och kära nära intill sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *