Julfira med mycket små antioxidanter
december 22, 2017
Jag mjukjobbar lite, har långa ”Taking-care days” och tar en skvätt drälltid då och då – sköna mellandagar med andra ord här i Sunnanhed
december 27, 2017

 

                          Vilar ögonen

De är få ljusa timmarna som våra dygn bjuder på  just nu här uppe i Norden! Mörkret kan få mig att känna mig blekare och lite glåmig än under de ljusa dagarna som sommaren ger.

Det krävs lite extra så här i slutet på december för att jag ska jubla när jag kikar in i min fina förstoringsspegel som jag fått i present för att ha lite extra koll på mitt ansikte.

Har du också lite mörka skuggor under ögonen just nu? Det kan bero mycket, som att vi  faktiskt bor i ett land där den här årstiden gör att vi inte kommer åt så mycket dagsljus hur vi än försöker.

Visst, det också bero på allergier men också lite slarv med maten. Jag satsar på att ha en pigg klar blick när jag tittar in i 2018!

Snabba knep jag tar till om det är lite brådis att få ordning på blicken och piggkänslan.

 *Jag har  alla mina hudkrämer och nu även en alldeles ny ögonkräm i kylen.

* Två kalla skedar direkt från kylen som får vila mot slutna ögon en stund ger en skön känsla när jag snabbt ska känna dig lite piggare.

*Kalla gurkskivor som jag lägger på ögonen och  sen vila i 20 minuter.

 En skön klassiker men fungerar!

*Inte utan min concealer! En räddning för mig är att använda en lite ljusare concealer som dämpar skuggor under ögonen. Vi som har skuggorna genetiskt är en concealer ovärderlig.

Sömnen är viktig det vet vi alla och när det blivit för få timmars sömn så syns det runt ögonen och i blicken.

Även om vi i år har varit många personer under julen i vår lilla stuga här i Dalarna har friden och sömnen gett mig en härlig batteriladdning. Det är en en boost och ha nära och kära nära intill sig.

 

Kosten.

Ja det är julhelg och ska så vara. Jag känner ändå att i år har vi varit lite mer måttliga med allt! Skönt nu när annandagen är här. Det är lätt att få en lite plufsig känsla när det blir lite för mycket av allt det goda. Även runt ögonen.

Hudvård

Ett nyårslöfte jag ger mig till mig 2018 är att se över alla min hudvårdsprodukter så att de är anpassade helt till mig. Vissa livsfaser behöver lite extra näring även utifrån J för att tex.smickra ögon på det bästa sättet.

Genetiska faktorer

Ja, jag vet att pappas bruna pigga glada ögon hade vissa skuggor runt sig – alltid. Så visst vi ärver bra och några lite mindre bra egenskaper och utseenden från våra föräldrar.

Naturligt åldrande

Jag är ingen person som konstlar med mitt åldrande utan tror  stenhårt på att mina lättsmälta smoothies och juicer ska hjälpa mig att hålla mig och huden vital.

Farmors porslin ger alltid en fin känsla

Svartvinbärssmoothie

2  koppar

 

2 dl svarta vinbär frysta eller färska

1 dl hallon

1 dl kokosvatten eller rent vanligt vatten

1 msk chiafrön

½  banan

1 msk valnötter

bär att toppa med

Mixa bär frukt och vatten. Tillsätt chiafrön och mixa lite till.  Häll upp i en skål och toppa med ,nötter och bär.

Vätskeansamlingar

Kom ihåg att dricka rent vatten i rätt mängd! Bästa skönhetsmedlet ävenför en klar blick!

Matallergier

Svullna ögon kan ha att göra med intoleranser/allergier. Om du misstänker att det kan vara något sådant som gör att du har problem med ögon och svullnader runt dem ska du rådgöra med läkare och din näringsterapeut.

Nu ska vi ut och skotta  snö för andra gången idag. . Det är vinter på riktigt en skön känsla som ger glada ögon!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *