Kokosvatten lite likt vårt blod?
november 21, 2018
Koriander sägs vara världens mest använda bladkrydda
november 28, 2018

Frukostshot med karela

Goda morgonrutiner

När jag sitter här lycklig, trygg (men med en liten längtan till barn och  barnbarn ) och jag har tiden att fundera lite på vad jag gör, håller på med, vem jag är, hur jag lever och det  blir många tankar som surrar.  Det som dyker upp i huvudet om och om igen men är …varför vänta?

Älskar mina tidiga starter på dagen

Jag har tänkt att redan nu att börja småplanera för vad jag vill ska hända 2019 och vara ärlig ja till och med brutalt ärlig mot mig själv. Vad är det jag  egentligen  önskar och drömmer om. Jag vill inte hålla tillbaka något men inte heller göra något som inte passar in i mitt liv just nu! Jag känner att mitt fokus nu får bli att vårda fina relationer och goda rutiner. Komma lite till ro med vad jag har om ni förstår vad jag menar. Livskris nej men eftersom jag skriver och pratar så mycket om att ta till vara på vår kost så känns det som det är tid att vara ännu lite mer närvarande i det som redan finns runt omkring mig i livet.

 

Jag har under hösten gått en utbildning hos Jenny Hagman på Mental Träning , en superbra kurs som jag varmt kan rekommendera till er alla och jag är igång med att sätta upp kortsiktiga och långsiktiga mål inför 2019 men också ett lite längre mål som får nå ända fram till 2021.

 

Jag är ”expert” på göra-listor och det finns inget som är så stimulerande för mig som när jag kan göra ett “check” i listan. Just därför kommer jag sätta upp små kortsiktiga mål för varje månad  och får då också chansen att fira mina ”små bravader” många gånger. Gillar det!

 

Jag jobbar på mina golfmål

Mycket av det jag  jag drömmar om att göra känns också lite läskigt även om det nu ska komma in i mina vardagliga rutiner. Nu när jag sitter här så lovar jag mig själv att börja göra saker som jag önskar men som är läskiga och som jag verkligen vill göra. En sån grej är att regelbundet gå på yoga. Nu har jag yogat några gånger här nere i Hua Hin så himla härligt och opretentiöst så nu lovar jag mig själv att jag ska hålla i yogan även när jag kommer hem till Sverige.

 

För att drömmar ska gå i lås behöver jag släppa taget om det som blev och är fel och det som inte ger mig någon positiv energi. Lättare sagt än gjort men är viktigt för att hitta de goda rutinerna, harmonin och kunna fokusera på det viktiga så det verkligen blir goda rutiner på riktigt och inte bara  dagsländor.

 

Jag älskar att följa duktiga förebilder. Duktiga inspirerande snälla människor som finns runt omkring mig som väljer att vara som de är och leva sina liv.

Jag väljer nu att släppa taget om de och det som inte passar in i min livsfas just nu och titta på mina förebilder istället.

 

Det känns som att ibland behöver kroppen o själen  byta lite miljö för att se livet från att annat håll. Möta nya människor som ger ny energi och öppnar nya dörrar och så har den här tiden i vårt hus i Hua Hin verkligen varit den här gången!

Ha en härlig start på veckan!

Frukostshot med karela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *