Min klocka stannade!
december 28, 2012
Mer “Kom ihåg” 2013
januari 4, 2013

Här kommer min första kom ihåg lista inför starten – 2013!

Kom ihåg:

Att färgsätta alla årets dagar med de färger som ger positiva energier. För mig ger till exempel vitt/rosa en viss träningsenergi medans uppe på lilla gården i Dalarna så ger rött och vitt mig den rätta ”Dalakänslan” och ute i skärgården ger blått och vitt rätt sommarstämning. Pappa som var en duktig målare sa ofta till mig som barn: Måla med vilka färger du vill men låt bli att måla med den svarta färgen. Mer rätta färger för livskraften skull!

Att ta chanser. Jag ska banne mig inte dö nyfiken när än nu sker! Någon sa bättre en skrynkla i själen än ett slätstruket liv! Så …Bring it on!

Det är ett nytt år och med det nya fräscha insatser. Visst har jag missat, mist och inte gjort under året som gått. Livets hårda skola går vidare och nu satsar jag på nya lektioner. Ingen kvarsittning här inte!

Att inspireras av naturen. Jag tittar ofta på min favoritek som säkert är över 500 år gammal. Den bevarar mina hemlisar och står där i ur och skur, det kan jag vara  helt säker på. Jag tänker också ofta på mina krukväxter som är så ödmjuka och tacksamt visar styrka vid rätt behandling men också tvärtom!

Att gå in i 2013 med lättare packning – Gjort är gjort och det kan behövas rum för smått och gott som ska packas med under året som kommer. Det som dessutom verkar helt onödigt att ta med är packning som gjorde 2012 tungt att bära. Jag lämnar det kvar i 2012.

Att fylla på med äventyr varje dag. Jag har gjort sedan 1997 och jag fortsätter.

Att för att få goda vänner som litar på mig ska jag också alltid vara en vän som går att lita på.

Att fylla dagarna med plusenergi och se till att försöka vara i sådana miljöer. Jag ska fly negativa miljöer men också medverka till goda energier där jag befinner mig.

Att ”Det man gör ska man göra så bra man kan”. Det jag går in i ska jag göra med ett stort engagemang. Halvhjärtat engagemang ger också oftast ett måttligt resultat.

Att leva fullt ut. Jag vet numera att livet är något som jag inte kan ta förgivet utan det verkar som jag har en begränsad stund här på jorden. Gräl, avundsjuka, och elakheter har jag inte råd med.

Att livet är en fest. Min bok ”Livet är en fest” visar mig vägen in i 2013!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *