Livskvalitet är raketer, spöken och ett glas rött
maj 26, 2012
Nu finns Harmoniska Hormoner att förbeställa! Hurra!
maj 28, 2012

Jag har lite respekt för havet även om vi bor som vi gör. Idag på Mors dag blev jag och Cissi bjudna ut till Skeppskattens Hamnkrog av Per, Philip och Ella och det innebar båttur. Det blev en fantastisk lunch och nu sitter jag och är tillbaka på altanen och känner mig så glad för både lunch och att jag varit ute på en båttur som var super härlig!

Vanliga grönsakssoppor som är mixade är toppen för min kropp och själ. Det ger mig en känsla av välbehag och min mage/tarm mår bra. Numera måste jag tänka lite mer hur magen uppför sig. Inte alltid så lätt att både hålla reda på den och på mig själv!

Gazpacho visst känns det somrigt!

Ja nu är det dags igen att äta en kall lite lyxig grönsakssoppa och sitta utomhus långt in på kvällen. Ett måste för mig en sån här ljuvlig sommardag. Gårdagens ”grönsakshack” passar superbra till min mixade grönsakssoppa. Jag gjorde min soppa tidigt på morgonen när de andra sov. Att låta soppan få stå till sig gör att den blir den toppen framåt kvällen. Känslan av sommar och ledighet smyger på mig och ”Må-Bra” hormonerna ramlar in och ger förutsättningar för en underbar kväll!

 

Till våra fyra skålar med soppa hade jag!

 

4 färska riktigt röda mogna tomater
1 dl olivolja
4 dl tomatjuice
2 st. vitlöksklyftor finhackade
1 st. gul lök

½ st. gurka
1 st. paprika
2 msk vitvinsvinäger
1 st. färsk röd chili finhackad
salt och peppar

Jag hackade lök grovt och skar paprika, tomat och gurka i bitar. Mixade allt och tillsatte lite finhackade chili, salt och peppar.

 

Tillbehör var gårdagens grönsakshack och keso

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *