Bäriga dagar
oktober 23, 2014
Vilka retrojuveler!
oktober 25, 2014

Jag har ofta haft en längtan “Om jag bara skaffar mig den där saken, det där jobbet, den där fina kroppen, då kommer jag att vara lycklig”. Nu så här mitt i livet och med mina år av ovisshet om att har jag hälsan eller ej så kan jag konstatera och det känns så befriande att veta att det inte fungerar så för mig.

När jag tittar omkring mig så finns det människor som är helt ekonomiskt oberoende men väldigt otrygga och lever i stor negativ stress eller i olyckliga relationer och knepiga situationer medan jag också känner andra som sitter i en röd liten stuga på landet i trygga sorgfria situationer med trygga relationer och är överlycklig. Funderar ändå mycket på vad lycka är för mig.

Hur finner man då lyckan och hur behåller du den?

Jag tänkt på orden njutning och lycka och hur tomheten efter att ha upplevt lycka och känt njutning gett mig en klump i magen. Till exempel när jag är på väg ut med stavarna men utan älskade Oliwia. Den promenadlyckan med Oliwia och njutningen som den gav med mig som jag bara tog för givet. En livsläxa för mig. Jag försöker nu att ta vara på och ta för mig av varje sekund och dag – inget är för evigt. Det ger mig en ny trygghet, och en känsla av lugn – ett inre tillstånd som finns i bakgrunden samtidigt som jag samlar på nya äventyr men jag vill ändå minnas alla njutbara stunder med glädje utan tomhet. Svårt men ett vägval att gå på för mig.

Negativ stress, för mycket alkohol och mat som inte passar in i min kropp kommer störa matsmältningen det är något som många av oss kan känna av.

Att en knepig jobbsituation eller en besvärlig relation har satt spår i mage tarmsystem kan jag och många med mig skriva under på.  Just i faser i livet som är jobbigare en andra behöver man ett effektfullt bränsle som passar in för situationen man befinner sig i.

Jag själv vet att min mage och hjärna är supertajta och kommunicerar med varandra hela tiden. Att ha fjärilar i magen och att gå på magkänslan är uttryck som har satt sig kvar i mig. Jag borde oftare gått på min magkänsla kan jag man facit i handen tänka då och då och fjärilar i magen dom fjärilarna har satt sina spår. Att lyssna på kroppen som hela tiden försöker hålla en dialog med med mig har blivit mitt ett av mina stora intressen sedan det blev klart att jag aldrig skulle bli av med min stomi utan den livssituationen blev permanent. Jag vill ju såklart leva med en tyst platt glad mage och letar ständigt sätt att ha lugn och ro i mage/tarmsystemet. Jag påverkas mycket av dålig sömn, tung matsmältning, för lite träning.  Att ha god positiv inställning till mig själv är en bra väg och jag anar att det är just inställningen till mig själv som blir en avgörande pusselbit för att nå den ”Bästa formen någonsin”.

Min privata önskelista till välbefinnande är fortfarande lång:

Jag vill ju vara kvinnlig, sexig, snygg, ha ett gott självförtroende, kunna ha höftlåga jeans, ha ännu mer ork… men så är det där med att vara stomiopererad och ha en påse på magen…

Mina verktyg blir hur som helst:

Kosten. Nu blir det ännu lite mer ”shape up “och ”utan kurr i magen kost” med hjälp av näringstäta soppor, juicer och smoothies.

Vännerna

Kärleken

Träningen. Jag är inne i en stavgångsperiod.

Musikens kraft. I kväll ”Så mycket bättre”

Fantasin

De goda tankarna

… och ”proppen” som kan ge mig möjlighet till de låga Pleasejeansen!

En pusselbit till lycka för mig idag är att känna välbefinnande… så då så.   

 Då gäller det att fixa mer välbefinnande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *