What a difference a day made
mars 19, 2014
Ät mer basiskt än surt, njut av stunden, släpp prestige – livet är för kort för att sura!
mars 24, 2014

Jag har precis vaknat och det känns vår! Vilken tur att det är söndag för tidsomställningen sitter i även om jag är ganska stolt över att jag sovit till 4.00 i alla fall! Känner nästan Hua Hins sand mellan tårna!

Min Mamma fyller år idag eller skulle ha fyllt hur man nu säger! Jag kan inte låta bli fast det är en väldig tidig söndagsmorgon… jag lyssnar om och om igen på glada fina Vicki Benckert och ”Livet är som ett träd”. Låten var  mammas och min egen ”paradlåt” på 80 -talet. Så många gånger som mamma och jag sjungit med Vicki till den låten. Vi slet på kassettbandet det lovar jag. Tänk vilka glada men också lite vemodiga minnen just den här låten väcker och det faller små tårar av saknad men också glädjetårar när jag ser klippet på You Tube om igen.

Nu ljusnar det ute. Stora tekoppen är framdukad och jag sitter och tittar ut genom köksfönstret. Jag får en liten besynnerlig känsla i kroppen av att jag sitter i köket hemma i Österskär. Där fanns tryggheten, musik ifrån radion, alltid god mat på bordet och ljudet från tvättmaskinen i tvättstugan vägg i vägg med köket. Allt i en härlig cocktail – köket vår familjs samlingsplats. I köket hände allt. Där löstes problem. Där förvandlades tvivel till hopp. Där togs familjens viktiga beslut. Där anförtrodde jag mamma mina hemlisar. Där firades allt som gick att fira. Mamma var bra på födelsedagar, påsk, midsomrar, jular, Mors dag och alla andra dagar som kunde fyllas med kalas. Idag är det din födelsedag mamma! Grattis fina lilla mamma och om du visste vad jag hade velat ha dig här idag.

Bara en gång till…Livet är som ett träd tralla la la!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *