Jag tror på färg och smakrik mat! Dags att färga maten!
december 5, 2018
Längtar till december skogen
december 11, 2018

Avokadohummus o fröknäcke

Ensam hemma i köket. Ja då blir det enkelt, gott  och grönt!

Lite för gott fröknäcke

Lite för gott blir det här fröknäcket. Brödet är knaprigt krispigt och helt underbart! Det är svårt att hålla fingrarna ifrån det.  Det blir lite variation på mina fröer beroende vad som finns hemma i skafferiet. I dag blev det så här.

Först av allt värmer jag ugnen till 150 grader.

Du behöver:

1 dl vart sesamfrön

0,5 dl  pumpafrön

0,5 dl solrosfrön

½ dl linfrön

2 dl majsmjöl ( funkar bra med dinkel eller kikärtsmjöl också)

2 msk rapsolja

½ tsk salt

1 tsk brödkryddor

Jag blandar alla torra ingredienser i en rejäl bunke. Tillsätter olja och vatten. Smeten blir ganska lös var inte rädd för det så ska den vara.

Jag lägger ett bakplåtspapper på en plåt och brer ut smeten på bakplåtspappret.  För att få tunna fina knäckemackor tar jag ett bakplåtspapper till och lägger över den utbredda smeten och kavlar smeten tunn mellan pappren.

Jag gräddar brödet i mitten på ugnen i ca 20 minuter och sen tar jag ut den och skär i brödet i så stora bitar jag tycker passar. Jag gräddar vidare i ca 25 minuter till.

Avokadohummus med fröknäcke

Till fröknäcke är lite avokadohummus supergott

Till en skål behöver du:

1 förpackning kikärtor

1 mogen avokado

1 tsk riven ingefära

1 pressad vitlök

1 kryddmått spiskummin

2 msk olivolja

2 msk färsk lime eller citronjuice

färsk koriander (jag tar en rejäl näve för att jag älskar koriander)

salt och peppar efter smak

Gröp ur avokadon och skölj kikärtorna.

Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät hummus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *