Bästa formen någonsin 2016 – hälsoinvesterar
januari 18, 2016
Att ha fjärilar i magen och att gå på magkänslan är uttryck som har satt sig kvar i mig
januari 21, 2016

Efter ett kreativt möte i Sturegallerian vandrar jag hemåt. Det är fantastiskt så fint det är i gallerian med alla fina färska grönsaker, frukt, kryddor och bär!

Det känns varmt och gott med tomatsoppa en kvällsom den här!

Alla vintriga kalla dagar känns en soppa alltid underbart.  Jag har måndag och tisdagar till soppdagar hur vädret än är!

Enkelt snabbt och näringstätt. I like!

Tomatsoppa med balsamvinäger och basilika

Till 4 personer

1 liten purjolök skivad

1 förpackning krossade tomater ekologiska ca 400 g

1 morot skivad i slantar

1 msk kokosolja

2 msk tomatpuré

1 liter vatten

1 tärning grönsaksbuljong ekologisk

2 msk färsk basilika hackad

2 msk balsamvinäger

salt och nymalen svartpeppar

Fräs purjolöken försiktigt utan att brynas i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna, morotsslantarna vatten, tärningen med buljong och basilikan. Koka på medelvärme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mixa soppan och avsluta med att röra i lite mer hackad basilika

Servera soppan med en liten bit Chevré och några basilikablad.

Tomater innehåller lykopen som är en antioxidant som tål värme. Lykopenets effekt till och med ökar vid värme. Lykopen är fettlösligt så tänk på att ha med något fett som olivolja eller avokado när du äter varma tomater. Tomater innehåller också betakaroten E och C-vitamin.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *