Efter ett kreativt möte i Sturegallerian vandrar jag hemåt. Det är fantastiskt så fint det är i gallerian med alla fina färska grönsaker, frukt, kryddor och bär!
Det känns varmt och gott med tomatsoppa en kvällsom den här!
Alla vintriga kalla dagar känns en soppa alltid underbart. Jag har måndag och tisdagar till soppdagar hur vädret än är!
Enkelt snabbt och näringstätt. I like!
Tomatsoppa med balsamvinäger och basilika
Till 4 personer
1 liten purjolök skivad
1 förpackning krossade tomater ekologiska ca 400 g
1 morot skivad i slantar
1 msk kokosolja
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong ekologisk
2 msk färsk basilika hackad
2 msk balsamvinäger
salt och nymalen svartpeppar
Fräs purjolöken försiktigt utan att brynas i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna, morotsslantarna vatten, tärningen med buljong och basilikan. Koka på medelvärme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan och avsluta med att röra i lite mer hackad basilika
Servera soppan med en liten bit Chevré och några basilikablad.
Tomater innehåller lykopen som är en antioxidant som tål värme. Lykopenets effekt till och med ökar vid värme. Lykopen är fettlösligt så tänk på att ha med något fett som olivolja eller avokado när du äter varma tomater. Tomater innehåller också betakaroten E och C-vitamin.