Njut av naturens alla delikatesser
maj 23, 2016
Jordgubbsfrossan har startat
juni 22, 2016

Vi fick en härlig lördag,  jag och ett fint gäng från Itrim Stureplan.

Itrim kom på besök till Fyrudden

Jag bad om sol efter ett antal regniga dagar. Allt blir enklare och mycket mer lättare om vädret är med och det vände! När jag tog emot mitt gäng som  kom med Waxholms båten var solen där.

Vi gjorde oss beredda att gå ut bland alla vilda växter med ett örtte och lite genomgång.

Sen gav vi oss ut i Lerviks vackra roslagsnatur. Vi tittade och smakade på bland annat Kirskål, Älggräs, Våtarv, Harsyra och Maskros. Tänk vad vi kan plocka näringsrik grön vild kost från vår natur! Varsamt  så klart!

När vår vandring genom skog ut på ängar och genom öde trädgårdar var avslutad serverade jag min vilda lunch.

En grön flytande sallad som en liten starter!

Våtarvssmoothie

2 glas

2 nävar våtarv

4 daggkåpeblad

1 päron

½ gurka

½ avokado

2 dl kallt vatten

2 dl havredryck

½ citron

Skölj våtarv, daggkåpa, päron och gurka.

Dela gurka och päron i bitar.

Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon.

Mixa alla ingredienser i en blender och häll upp i glas.

Kirskålspaj

Våtarvssallad

Almfrukter

Granskotts bollar till dessert!

En underbart vild grön dag!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *