En smultronröd Gröning
juli 17, 2013
Njutningsmotion och sommarminnen
juli 24, 2013

Golf och sen en tidig sommarlunch. Life is good! Ja i och för sig är listan lång vad som ska hinnas med idag, så även om livet är underbart så det mycket som ska fixas inför några dagar på västkusten.

Jag älskar den, den super näringstäta avokadon. Avokadon är en frukt som är fylld med enkelomättat fett och så gott som inget socker. Den innehåller också den starka antioxidanten E-vitamin men även kalium, magnesium och folat. Allt detta gillar våra hjärtan, vår hud och vårt hår så att ha med avokadon i kosten gör den extra god och hjärteglädjande. Kan den hålla rynkor på avstånd och huden mjuk och fin så jublar i alla fall jag!  Alltså en riktig vän för hälsa och skönhet!

Persilja är en populär och kanske mest använda örter. Den används både som en härlig smaksättare till alla typer av måltider men används också som en medicinalväxt.Persilja kan stödja vid tillfälliga urinvägsbesvär, gasbildningar och ge en friskare andedräkt. Jag använder mycket persilja i min kost just för att slippa buller i min stomiopererade tarm. Persilja innehåller mycket C-vitamin, klorofyll. Persilja innehåller lutein som är en antioxidant som hjälper till att förhindra oxidativ skada på våra celler. Lutein är dessutom antiinflammatorisk och ökar vår ämnesomsättning. Persilja innehåller också A-vitamin som framförallt är viktig för våra slemhinnor, ögon, hud.

 

Ljummen sockerärtssoppa

2 personer

2 stor näve ansade sockerärter

5 dl ekologisk grönsaksbuljong

½ gurka i bitar

1 avokado

1 dl färsk persilja

Koka upp buljongen. Koka sockerärterna i buljongen max 1 minut. Mixa i en mixer till en slät soppa. Tillsätt gurka, avokado och persilja. Servera den ljummen och njut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *