Hej augusti!
augusti 2, 2018
Ögonblicken – Att leva i ögonblicken ska bli min läxa!
augusti 6, 2018

Superlyx att få plocka havtorn

Björnbären mognar så fint i solen och de är många…

Stans godaste plommon

Söndag och sommarenvärmen tar hand om mig idag med. Det kom ett sms som sa att jag fick komma till en trädgård och plocka havtorn –  jag var iväg och det var knappt jag hann läsa klart meddelandet.  Jag kom på besök i en så fin trädgård!

Mjukrosa höstanemoner

En för mig dold magisk trädgårdshemlighet.  Lite av ett Paradis och alla mina sinnen gick igång. Där fanns dofter från vackra ljuvliga blommor, fina färgglada bär och att jag sen fick plocka och smaka på både bär och frukter gör att min dag är en lyckodag! Det är många små och stora mirakel som växer i vår natur och i den här trädgården fann jag så mycket som fick mig att minnas att vår jord och natur är ett mirakel!

Vackraste största luktärterna – som en syrenbuske fast luktärter om ni förstår vad jag menar!

Jag som aldrig fått möjligheten att plocka havtorn är så glad!  Visst det är taggiga buskar och bären är små men jag är lycklig över vartenda litet bär. Tack Solveig och Ulf  för all plockhjälp och alla fina bär

Superlyx att få plocka havtorn

Havtornsbärets fruktkött och framförallt fröna innehåller omega 3, omega 7 och omega 6.  För mig känns en dryck som innehåller mycket havtorn som att jag gör något riktigt gott för min hud och även för mina slemhinnor. Det känns både bra för kroppen men drycken är också vacker för ögat så att börja dagen med en snygg färgrik dryck gör att jag känner att jag börjar dagen rätt på alla sätt!

Omega 7, fettsyran som finns i havtornsbäret är en fettsyra som vi kan bilda själv men produktionen minskar med vår ålder, stress och av dålig kost. Omega 7 är viktig för vår hud och för att reparera och att hålla våra slemhinnor vitala och fuktiga. Havtorn innehåller dessutom B12 som är ovanligt i växtriket! Havtorn innehåller dessutom massor med C-vitaminer! Njut av havtornsbär så mycket du kan om du har dem i din närhet!
 och vet ni vad det bästa är – jag får komma tillbaka och plocka med havtornsbär. Lucky me!

Havtornssmoothie 

Till ett glas behöver du:

En halv avokado

1 dl hallon

1 dl havtornsbär

1 dl havredryck

3 cm banan

Mixa allt och njut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *