Dimman ett speciellt ljus och solen är på väg
september 9, 2013
Spegel spegel pincett och spegel
september 13, 2013

Mandelmjölk har jag alltid köpt i min matbutik men nu är den min bas som fixas till hemma i köket flera gånger i veckan. Gott i alla smoothies som jag vill göra lite krämigare.

En bas ingen vill vara utan…

Mandelmjölk

1 liter

2 dl sötmandel blötlagda över natten eller minst 5 timmar

1 liter vatten

Smaksätt om du vill ha lite sötma med raw vaniljpulver eller lite blötlagda mixade dadlar eller lite agavesirap. Ev. lite salt

Om man sötar med dadlar lägger man de tillsammans med mandlarna under blötläggningen.

Slå bort vattnet från mandlarna. Mixa mandlarna med 3 dl av vattnet till en smet. Tillsätt resten av vattnet och mixa lite till. Sila blandningen igenom en silduk som man använder till att sila saft eller en tunn kökshanduk. ”Man tager vad man haver”. Häll mjölken på en flaska och förvara den i kylen. Den håller två till tre dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *