Jag blir påmind om att livet är en dyrbar skatt varannan dag i badrummet
juli 3, 2015
Jag struntar blankt i fall det spöregnar!
juli 9, 2015

Daggkåpans blommor är goda att ha att toppa sin smoothie eller gröt med men även bladen funkar i en grön smoothie tillsammans med andra gröningar!

Vår underbara svenska sommar står i full blom. Just nu har vi haft en värmebölja här i Stockholmsskärgård men vi vet att sommaren i Sverige är lite som att gå på Tivoli och åka berg och dalbana. Idag är det fortfarande varmt men det är moln på himlen så det känns som en morgon i skogen är en helt sagolikt bra idé.

Det verkar komma svalare dagar med regn i veckan. Det bästa med just den vädertypen är att regniga dagar ger lite lugn och ro åt pappersarbete och några timmar till kökspyssel. Dessutom så är bästa bär och svampsäsongen i gång så jag njuter av att gå i skogen och ta hem dagens middagsingredienser och då spelar vädret ingen som helst roll. Att gå rakt ut i skogen en tidig morgon känns som en korsning av meditation, träning, spänning och en härlig full korg av skogens skafferi ingredienser.  För mig är det en oslagbar kombo!

En korg med kantareller, smultron, blåbär och jag känner mig stenrik.

Unnar mig en sen lyxig frukost!

 

Till två glas behöver du

4 dl bär, gärna frysta

2 msk granola

1 dl havremjölk eller vad du föredrar för mjölk

1 dl granola

2 dl blåbär och smultron

Topping

1 dl smultron 1 dl blåbär och granola

Mixa bären och mjölk i en blender. Lägg en matsked av bärsmoothien i botten på varje glas. Fortsätt med granola och därefter hela blåbär och smultron, sedan resten av bärsmoothien.

Toppa med smultron, blåbär och granola.

Ha en fin början på den här sommarveckan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *