Julbordsänkan soppar vidare
december 11, 2014
Städterapi
december 13, 2014

Svenska hjältar

Det blev många tårar igår när jag tittade på Svenska hjältar. Vilka fantastiska stora, goda och modiga medmänniskor vi har runt omkring oss.

Nu på morgon sitter jag och kikar på TV 4 play nyhetsmorgon och lyssnar på en av hjältarna, Marwa igen, tårarna kommer, tankarna snurrar runt och min undran är: Hur kunde och kan detta ske?

Att så unga människor går till attack

Att det gör personliga påhopp med miner ordval och tonfall

Marwa var mobbad i 10 år men idag föreläser hon med ” En kniv i ryggen men jag överlevde ändå” och har startat en blogg

I vuxen ålder står nu denna underbara unga kvinna och föreläser om detta som även kan hända oss i vuxen ålder. Dom som gör detta mot sina medmänniskor verkar  våga sig på personer som är i svaga eller är de kanske själv i en period själv som är jobbigare än vanligt och vill hävda sig på detta sätt, eller kanske har dom de största musklerna eller största käftar som slår eller skriker????

Det som hände henne och även det som händer runt om oss är att den som blir utsatt får så klart

En lägre självkänsla

Ett lägre självförtroende

Genomlida många tårar

Bära mycket ilska inom sig

Kanske låter sig provoceras och själv går till attack

Men för Marwa gick till och med så lång att hon ville ta sitt liv.

Jag kan nog ana att i hennes fall är barnen utan förstånd, har känslomässiga problem.. men med eller utan förstånd så blir det svårläkta sår i själen på den som blir utsatt.

 

Det jag kan tänka och minnas från min barndom och uppväxt och i vuxen ålder är att dessa barn/människor är starka i grupp men ensamma är de svaga och kanske till och med olyckliga och bär på problem och sorg.  Det omöjligt åtminstone väldigt svårt för ett barn som blir utsatt att få detta förklarat för sig, men tänk om vi alla vuxna tillsammans kan hjälpa till och stödja i dessa situationer och vad viktigt det är att vi som vuxna är goda förebilder!  Hälsar Marlene med en klump i halsen.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *