Jag är på trosjakt!
december 15, 2013
Tittar på funkis och njuter av julfriden
december 26, 2013

Ibland sätter jag mig i situationer som jag inte riktigt förstår hur jag hamnat i. I det här fallet – flytten har jag ändå vetat om att det ska ske, inte riktigt när men att det skulle bli förändringar så långt var jag med och kanske hade jag önskat att jag hade fått lite längre start sträcka! Säkert kan jag skratta åt allt detta som sker just nu om bara några veckor men nu när till och med den flytande tvålen är för stor för att passa in i det ”lite mindre” boendet vi flyttat till.  Jag tror i min enfald att alla kan bli lite mer förälskade i vad som helst bara man förstår hur det kan leda till att man kan må lite bättre. – Ibland får man gräva djupt men det går nästan alltid att hitta något positivt varför man har hamnat i en t.ex. i en situation som känns obekväm. Ja i mitt fall i det mindre boendet, jag rensar, lär känna en ny stadsdel, kommer närmare strövområden, jag byter ut möbler och kommer närmare goda vänner ja den andra listan vad jag kommer sakna och hur det var förr tror jag att jag lämnar där hän.

Just nu känns det som det smartaste för att behålla julfrid är att:

  1. Få de närmast att förstå att det här är ett äventyr man gör då och då och det ska vara lite tokigt och snurrigt innan allt kommer på rätt plats
  2. Att försöka vara en förebild i att rensa smart (för min man) 🙂
  3. Göra klart en sak i taget. I helgen försökte jag vara på 5 ställen samtidig nu lägger jag om.
  4. Få det som ändå måste ska göras bli gjorda och ha bra grejer till det. Då kan det till och med kännas lite kul åtminstone när man ser resultatet som rena fönster, lampor, badrum och en nybadad hund!
  5. Avstå från ironi och tuffa ordval. Det hjälper inte för en lyckad flytt.
  6. Tappa greppet då och då och bara göra något helt annat och få batterierna nyladdade.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *