Skogens magiska mirakel
augusti 6, 2017
Efter en helg med fina samtal – 5:2!
augusti 29, 2017

Det blir en enkel detox nu är jag tillbaka i stan.  Ja, för att att levt lantliv till 100 % så känns det ändå lite skönt att komma tillbaka till stan. Jag vill komma till en annan sorts sans och balans igen den där när man går till gymmet tre dagar i veckan och promenerar fram och tillbaka till GI-boxen och ger mig själv en detox. Men ändå finns så många härliga sensommarkvällar…och dom kan vara fantastiska i Stockholm. En skön underbar sommar som har hjälpt mig att ladda mina batterier. När vardagarna ändå kryper på mig vill jag ge mig själv en liten nystart och välkomna en ny säsong.

Jag bjuder just nu mig själv på en 10 dagar enkel detox. Jag låter kroppen få en chans till lite återhämtning. Jag vill ge den så mycket näring och göra det enkelt för mitt mag och tarmsystem att också ta upp näringen maximalt. Jag utesluter kaffe, vin, gluten och laktos.  Jag tror att vi var och en vet ganska väl vad vi mått bra av men kanskelite för mycket av under sommaren och just det avstår jag från. Åtminstone vet jag att jag njutit av lite för mycket altanhäng med god mat och dryck. Ett lite samvete säger att det kanske just är altanhänget  där vardagsrutinerna ska och passar in som allra bäst.

Overnight oats – Raw Havregrynsgröt är här för att stanna! Jag har den som ett bra alternativ under min detox.

För mig ska morgonens tid räcka till så mycket och enklare än så kan det knappast bli! Jag älskar mina burkar med med kalla havregryn som jag löst upp i en tex. som i dag kokosvatten oftast blir det annars mandelmjölk hemma hos mig.

Kvällen innan förbereder jag min burk med havregryn och väljer sedan vad du vill ha till den när du tagit ut den ur kylen på  morgon efter. Jag använder alltid en glasburk som jag kan skruva på ett lock på. Det händer att jag vill ta med min burk till jobbet och äta min frukost där!

Tips: Det är gott och nyttigt att pimpa gröten. Jag hade  en liten burk med bigarråer med i min ”to go bag”.

Till en burk behöver du: 

1 dl havregryn (har du känslig tarm använder du glutenfria havregryn)

1dl kokosvatten

1 dl bigarråer

Topping:

Blanda havregryn, bigarråer och kokosvatten i en mixer och mixa till en en slät gröt. Häll i en glasburk och låt den stå svalt under natten.

På morgonen: Rör om den släta gröten och toppa med bär, färsk frukt, kokosflingor eller nötter.

Tips: Istället för kokosvatten kan du använda vanligt vatten, soja, kokos eller mandel eller hasselnötsmjölk.

   Jag detoxar Chiagröt på GIBoxen

Chiagröt på kontoret

Till en portion behöver du:

2 msk chiafrön

2 dl mandelmjölk

5 st.  bigarråer

Topping: 
1 dl blåbär och 5 bigarråer

Blanda chiafröna med mandelmjölken i en burk och tillsätt bigarråerna. Stäng burken väl och skaka om. Sen får burken följa med i väskan och jag skakar om den då och då. Det tar över timme innan chiafröna blir lite grötiga så förbered gärna detta kvällen innan och låt blandningen stå i kylen under natten. På kontoret hällde jag blandningen i en tallrik och toppade med blåbär och bigarråer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *