I suraste laget sa min man
december 21, 2014
Wake me up!
december 28, 2014

Persilja är en liten härlig gröning som bland annat är känd för att stödja leverns avgiftning.

Persilja innehåller pigenin och quercetin som kan hjälpa till att hämma cancertumörers tillväxt.

Persilja är också rik på karoten som omvandlas i kroppen till A-vitamin som är bra för vår hud, syn och slemhinnor. Ja ni hör att persilja definitivt inte bara är en dekoration på tallrik på krogen!

 

Morot precis som persilja innehåller också karoten som bland annat bra för huden och mörkerseendet.

Moroten är också både virus och bakteriedödande. Den är fiberrik och har en avgiftande effekt på lever och tarm. Moroten innehåller också C- och D-vitamin, folat, kalcium och zink

Citron innehåller mängder med c-vitamin som stärker immunförsvaret och skyddar huden mot till exempel avgaser men också stress. C-vitamin är viktigt för att bygga kollagen som behövs för att stärka huden och förhindrar rynkor.

Ja så en dag som denna när åtminstone jag ser ut som jag stoppat huvudet i en mjölpåse satsar jag på att förbereda mig och min hud lite inför vårens ljus och en dröm om lite sol på nästippen!

Till  2 glas morotssmoothie:

2 morötter

1 citron

1 ”tumme” ingefära

1 ½ färsk gurkmeja

1 näve färsk bladpersilja

Juica allt utom persiljan. Häll över juicen i en blender tillsammans med persiljan och mixa bara några sekunder. Det ska kännas lite att persiljans finns där och du behåller då den fina färg som din drink får.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *