ANTI-AGE kväll torsdag den 4 dec 18.00 – 21.00
november 18, 2014
Bättre en skrynkla i själen än ett slätstruket liv!
november 23, 2014

Efter en inspiration uppfräschningsdag där  alla fettsyrors egenskaper stod i fokus känner jag full av ny energi! Tack Beril Wosk på Holistic för en fantastik dag. Hemma igen tar jag mig en sked kokosolja medans jag gör en morotsoppa. Ensam hemma – alltid soppa!

Vad är nyckeln till kokosoljans hälsoskydd?

Kokosoljan innehåller laurinsyran och är en nyckel av nycklarna till hälsa som kokosoljan hjälper oss med. Laurinsyran omvandlas till monolaurinsyra som skyddar mot virus, svamp och bakterieangrepp.

Kokosolja fungerar också som en antioxidant och förhindrar oxidation i våra celler och det känns verkligen att den gör nytta när den smälter i munnen eller när den ger smak till en morgonsmoothie.

Kokosolja innehåller också kaprylsyra som gynnar en god bakterieflora och motverkar svamp och dödar parasiter i tarmen. Om jag tog min mage och tarm för given förr innan min stomioperation så kan jag säga att numera gör jag inte det utan försöker vårda tarmen ömt och på ett sätt som hela jag mår väldigt bra av. Att tarmvårda med hjälp kokosolja är ett sätt som jag använder mig av varje dag.

 

Kokosoljan är också en liten härlig ”skönhetsstöttare” för huden. Den gör huden mjuk, motverkar rynkor och är bra att prova vid de flesta olika typer av hudproblem. Nu så här mitt i den lite mörkare och kyligare delen av året är kokosoljan skön till läppar och nagelband. Jag har alltid en liten burk med kokosolja i handväskan att ”dutta” med under dagen.

Ett annat skönt vintertips som jag ägnar mina helger åt är ett varmt fotbad med en sked kokosolja i. Livet blir helt plötsligt så lyxigt.

Jag har fått ett tips av Holistic att använda kokosoljan tillsammans med pepparmyntsolja till insektsmedel. Jag tänker testa att fixa till en sådan blandning. Det börjar ju närma sig en solsemester för en blek näringsterapeut! Då vill hon till Thailand och hoppas nu att det går vägen även i år. Att kokosfett skyddar mot solen tror jag inte så många vet men upp till solskyddsfaktor 10 kan du räkna med när du smörjer in dig med kokosoljan. Så kokosolja får bli ett av de solskydd som ska skydda min kropp mot allt för mycket sol om Thailand resan nu blir av. Nu drömmer jag mig bort med en liten paus i köksstädningen med kokosvatten här hemma på Gärdet men snart är jag där igen..I hope!

Jag glömde skriva det viktigaste – Kokosoljan tål värme upp till 198 grader och är alltså överlägset att woka och steka i!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *