Jag är förförd igen och jag boostar lyckokänslor!
april 3, 2019
Skogsbada med mig
april 25, 2019

Sellerijuice så klart!

Igår var det en stor dag för oss som står bakom nätverket ”Tre Visa Kvinnor”. Det är jag Marlene,  Annika Rosén och Marianne Wilöf som igår tillsammans med Marianne Gillberg Wallner arrangerade en dag på Silvia hemmet där vi fick ett fint studiebesök. Vi njöt av afternoontea  samtidigt som vi  lyssnade på  en fantastisk föreläsning med leg. läkare Birgitta Brunes. Birgitta delade med sig  av många års samlade unika kunskaper om hur vi kan underhålla vår hjärna och kanske till och med bromsa risken för demensutveckling.

Silviahemmet

Den här är så väldigt viktigt och vi behöver lära oss mycket mer för att förstå vad demens innebär och även få förståelse för den som blivit drabbad men också hur livet förändras som anhöriga och nära vänner till den som blivit drabbad av demens. Vi behöver ännu mer kunskap hur vi ska bry oss om på bästa sätt. ”Tre Visa kvinnor” tackar alla som på ett helt fantastisk ställde upp för att den här dagen kunde bli verklighet.

Vi bjöd på sellerijuice så klart!

Under en långt tid ja i flera år har jag sett att en av mina bästa vänner sakta förändra sitt sätt att vara. Våra många  och långa samtal i köket började för några år sedan bli lite osammanhängande. Det var inget som jag tänkte på till en början men så småningom började upprepningarna bli lite för många för att det skulle kännas att det var normalt. Min väninna berättade om samma tv-program om och om igen, hon glömde kläder hon tänkt ta med sig till helgbesöken som hon och hennes man brukade göra ute på vårt landställe och då började jag ana. Numera har min väninna sedan några år tillbaka fått diagnosen Alzheimer och när hon fick diagnosen var det förstås mycket lättare att förstå. Förstå varför allt kan vara så himla tokigt mellan varven och det är så sorgligt.

Det gör så ont att veta att vi aldrig mer kan ha våra fina förtroliga samtal i alla fall på inte på samma sätt som förr. Det gör ont att uppleva min väninnas humör svänga från jätteglad till att bli väldigt arg. Det känns så frustrerande att min väninna som älskade heminredning helt har tappat sin stora hobby och hennes ”svarta bälte” i shopping är som bortblåst.

Lev Nu!

Men vi kan skratta, sjunga, titta i tidningar och bara vara.

Silviahemmets dagverksamhet har som motto att Alla ska trivas och ha roligt. Jag tycker att vi alla ska ha det mottot så blir vår värld ännu godare!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *