Vad har jag i min korg när jag möter mina relationer?
september 1, 2015
Varför kan inte september få vara nya augusti
september 3, 2015

 

Jenny Hagman, Lena-Maria Carlerup, Susanne Thorell,  Jag själv och Henrik Hjelt – vårt lag i Alzhimersfondens – Hjärnslaget!

Underbart glittriga Malmöaviationbollen klarade sig bra men inte ända till prispallen den här gången!

 

Jag tog bussen till jobbet idag mot allt vad jag säger och vill– det verkligen spöregnar här i Stockholm. Hur som helst är jag hemma i stan igen och börjar dagen med en rödbetsjuice där jag puttar i rödbetor, ingefära och citron. Ja, en riktig härlig boost för att jag ska hålla fokus och för en skön ”återhämtare” efter många härliga glittrande bubblande dagar. Underbara upplevelser som ger skimmer till regninga och gråa dagar. Dom blir ljusare med  glittriga minnen!

Rödbetan är lever och blodrenande. Rödbetan ökar syreupptagningen i blodet och gör kroppen mer uthållig vid träning. Även rödbetans innehåll av nitrat höjer prestationsförmågan och förbättrar muskeluppbyggnaden. Färska rödbetor och även spenat innehåller oxalsyra som kan binda kalcium i urinen och kan ge upphov till njurgrus. Du ska alltså inte bara använda rödbetor och spenat i sina grönsaksdrinkar dag efter dag utan variera sig.

När du haft en sen kväll eller känner du att det är dags att vara lite extra vänlig mot levern av olika anledningar så testa den här ljuvliga juicen. Jag älskar rödbetans sötma och citronens och ingefärans smak är toppen till. Färgen gör att jag vaknar till lite extra av att bara titta på den här skönheten!

Till 2 glas behöver du:

2 rödbetor

1 tumme färsk ingefära

1 citron

Pressa alla ingredienser ihop.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *