Grönare kan ingen vara
januari 30, 2013
Fantasin kan ta mig dit jag vill!
februari 1, 2013

Så här i slutet på januari börjar längta till mina Edamamebönor (och Thailand) som blir mer och mer populära och som är så himla goda. Bönorna har blivit en av mina favoriter snacks/förrätt/ tilltugg. När jag får möjlighet att besöka härliga Thailand så blir just Edamamebönorna något som jag stoppar i mig nästan varje dag.

Förutom att de ljuvliga i smaken så innehåller den dessutom mycket protein och även nyttigheter som fibrer, vitaminer och mineraler.

Hur serveras de bäst?

Jag kokar i dem vatten och lite olivolja men bara någon minut.  Serverar hela skidorna i en skål, och mina gäster får använda sina tänder för att trycka ut den illgröna välsmakande krispig bönorna.

Jag åt dessa läckerheter första gången på Berns för något år sedan och blev helt Edamameförälskad.

Du köper dem frysta i större matbutiker.

Sköna böna sån tur att du finns!

 

4 Comments

 1. Pethra skriver:

  Hejsan Marlene!
  Jag hittade din blogg igår när jag letade efter andra som gjort en ileostomi-operation, och blev inspirerad av all positivitet du visar när du skriver. Jag står själv inför en sådan operation (dock en tillfällig). Ska opereras här i dagarna för en rektovaginal fistel och läkaren vill sätta stomi under tiden det läker. Jag är livrädd. 🙁 Letar nu efter någon att bolla tankar med som vet hur det är att leva med stomi. Skulle bli väldigt glad om du ville skriva några ord till mig, jag behöver alla positiva tankar jag kan få.
  Stor kram och tack för en fin blogg!

 2. Mandakini Ravi skriver:

  Just running in to let you know you have a brand
  new fan! Reading one post on your website made me absorbed
  instantly. Really, you are amazing!

 3. Marlene skriver:

  Thank you! Nice to have you with me!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *