Vissa avsked är så svåra
augusti 18, 2015
Tankarna får fara fritt bland hallonbuskarna
augusti 20, 2015

Jag som alla andra är jag bara gäst här på vår fina Moder jord –  och att drömma, ta ansvar och hoppas kan jag alltid komma att göra.

Därför har tagit mig upp till mitt älskade Dalarna för att i lugn och ro få gå runt i bärbuskarna. Jag vill gå runt i bärbuskarna och meditera. Jag vill fylla våra förråd med bär inför den lite mörkare årstid som vi står inför.

Massor med ekologiska närproducerade svenska superbär  ska plockas som hallon, svarta vinbär, röda vinbär och krusbär!

Krusbär glöms ofta bort men passar jättebra i smoothies. Dom innehåller båda A, B och C-vitamin och har ett högt innehålla av antioxidanten Quercetin som är antiinflammatorisk och kan lindra virusinfektioner och listan kan göras lång på alla hälsofördelar. Har du en krusbärsbuske runt knuten njut av den till 100 %

 

När jag var liten tittade jag om och om på den gamla filmen Rännstensungar som handlar om en liten rullstolsbunden flicka. Det sker under, godheten segrar och hopp hålls alltid vid liv i den filmen. Jag får sån energi av vissa filmer och just nu  kikar jag in på You Tube… och kikar på den lilla gulliga tjejen.

Lite paus i bärplockningen!

I min lilla lilla värld av 
blommor

Text: Roland Levin och musik: Ernfrid Ahlin


Allt vackert som jag drömt,
jag har i hjärtat gömt.
Där finns en bild av lyckan,
som aldrig jag har glömt.

Refräng:
I min lilla lilla värld av blommor
finns det plats för alla och envar.
Där på gröna ängar barnen leka,
och bland blommor dansar jag.
Och sommarvindar våra kinder smeka,
och solen den skall lysa varje dag.

I min lilla lilla värld av blommor
där skall alltid, alltid lyckan dröja kvar.


Men sörj ej blommor små,
nog kan ni väl förstå, 
att ni skall följa med mig 
jag vill ej ensam gå.

Refräng:
I min lilla lilla värld av blommor
finns det plats för alla och envar.
Ut i träden alla fåglar sjunga,
om det vackra på vår jord.
Och där finns inte några sorger tunga
och aldrig får du höra hårda ord.
I min lilla lilla värld av blommor
där skall alltid, alltid lyckan dröja kvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *