”My life isn´t perfect but it has a lot of perfect moments
augusti 2, 2017
Marlenes little kitchen
augusti 3, 2017

 

 

Nu är dags att lunka in i lite skön vardag och jag hoppas inte jag är ensam om att försöka hitta tillbaka till ”Bästa formen någonsin”

Sommaren här i Stockholm just nu är  varm, energiladdad, ljus och helt underbar. Nu gäller det att suga på sommarkaramellen men efter några lite latare dagar är det  hög tid att ta tag i mig själv  och vardagsrutinerna  och putsa bort en del semesterolater.

Jag är alltid lika förväntansfull och känner mig upprymd av att vända blad och starta om. Att få vara med i en sådan tid som väntar det blir utmanande och spännande. Det kommer att vara lite galet snurrig en tid men när det är många positiva saker som händer och då får det gärna vara lite kaos!

Även om det känns som jag äntligen vågat släppa taget om det som förr var prestige, falska förhoppningar och inte speciellt äkta vänskapsrelationer, ”måste ha saker”, ”måste vara med på händelser” och … ja ni vet… så vill jag ändå ha äkta glamour. Ja njuter av det som är ärligt, äkta och naturligt så får det vara, vänner, relationer, mat, dryck…

Nu kliver jag på min startsträcka och tåget till 2018 och funderar på mina målsättningar och  tänker så här:

Jag fokuserar och checkar av vad som är bra i det jag har i jobb, relationer, vänner, hem kost, träning. Det är nu jag ödmjukt kan konstatera att jag är rik!  Check ✓

Dream big but stay humble! Dröm stort men behåll ödmjukheten!

Jag vill ge en ”vitamininjektion” varje dag till det i mitt liv som är här och nu och inte det som ska komma. Det gör att min lite snurriga situation kommer att vara njutbar.

Förr har jag ofta tittat mig runt, hur andra har det, lever, jobbar. Numera vill jag känna det som egentligen är mina egna ärliga behov som jag har och inte andras behov. Det kommer att leda till många JAAAA men också till fler nej.

 

Jag ser ett litet skådespeleri i alla sociala medier och visst är jag där jag med och jag påverkas av allt glitter och glamour som utspelar sig där även om allt är inte guld som glimmar. Återhämtning får bli ett viktigt begrepp för att orka vara med att glittra på riktigt! För glittra kommer jag aldrig ta bort ur min egen behovstrappa!

 

Nygammal listan för härlig sensommarfeeling!

* Hålla koll på nyttiga fetter t.ex. rätt mängd omega-3 och mer kokosfett i drinkar och mat.

* Hög tid för ett extra D-vitamintillskott

* En liter av mina gröna drinkar. Gröna smoothies som innehåller mycket klorofyll som håller cellerna pigga, är renande och gör kroppen mer basisk.

* Återfukta och rena och rensa med att dricka tillräckligt med vatten och örtteer.

* Träna: Långa dagliga promenader och träning 3 dagar i veckan.

* Sova minst 7 timmar per dygn.

* Ta Bioraculous och mina örtdroppar Schizandra för att göra mig uthållig, lustfylld och få i mig massor med antioxidanter!

* Matsmältningen måste funka om inte syns det på huden. En fin hud utan orenheter och glåmighet visar tecken på att en tarm fungerar. Att äta en kost med ett bra fiberintag utan att för den skull göra illa tarmen (stomi opererade som jag ska vara lite extra försiktig) gör att matsmältning fungerar och att det inte blir kvar en massa elände i tarmen. Just nu boostar jag med enzymer och Aloe Vera från Holistic.

*Äta tillräckligt med protein i kosten för kollagenproduktionen och för att förbättra hormonbalansen. Protein är viktig byggsten som ofta blir lite för lite av i kosten. Försöker välja ännu mer av det vegetabiliska proteinet än jag tidigare gjort.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *