Anti-agekväll på Ego-Queen!
december 5, 2014
“Julbordsänkan” har investerat
december 6, 2014

 

Carolas ”Det regnar här i Stockholm i dag” har fastnat i mitt huvud och jag nynnande lite sakta på den när jag tog min powerwalk den här lördagsmorgonen. Jag stannade till på helt tysta Rosendals trädgård och tittade på deras fina krubba och vilket väder det än är så julstämningen infinner sig när jag tar mig till Rosendal. Därför gör jag det ofta och innan handelsträdgården öppnar. Det är tomt på folk, tyst och stämningsfullt!

Nyttigare än glögg!

Efter en lång powerwalk känns det skönt att sätta sig med en mugg med ljummen lite hot juice som jag idag juicat av äpple citron ingefära. Tillsatt lite kanel och kardemumma och värmt den så den blev lite ljummen. Vilken förmiddagsnjutning i den lite gråmulna decemberlördagen! Ha en härlig lördag!

2 muggar

2 äpplen

en “tumme” ingefära skalad

1 citron skalad

1/2 tesked malen kanel

1/2 tesked malen kardemumma

Juica äpplen, citron och ingefära. Värm juicen så den får en härlig ljummen temperatur. Tillsätt kanel och kardemumma. Rör om och häll upp i fina muggar. Njut.

Citronen stärker vårt immunförsvar och är en god och basisk frukt även om smaken kan kännas sur.

Citronen är antiinflammatorisk, C-vitaminrik och innehåller bioflavonider som stödjer vårt avgiftningssystem.

Kanel är fantastisk som en god krydda i smoothies och juicer och nu till jul och i vintertid så härlig i lite ljumna drycker men den har också en mängd hälsofördelar. Den förbättrar cirkulationen i kroppen och är inflammationshämmande.  Kanel förhindrar gaser i magen och stöttar upp matsmältningen. Kanel används för att mjuka upp stela leder och kan också vara behjälplig vid PMS symtom. Kanel är svampdödande och kan hjälpa vid tandköttsproblem.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *