Vår fina natur ger kraft!
november 22, 2015
Jag och Ola är hedrade! Var med och rösta!
november 25, 2015

Jag försöker se vad som kan optimera hälsan och sökandet efter den Bästa formen någonsin fortsätter. Jag precis som alla andra som är i mitten av livet vill och måste vara extra snäll mot motorn vårt hjärta. Kärlväggarna i de stora pulsådrorna är med all säkerhet inte lika elastiska som när vi var 30 år! Att förebygga hjärt och kärl sjukdomar känns angelägnare än någonsin!

Den hälsosamma vardagsbalansen behöver ta en allt större plats och det med massor av glädje och inspiration. Ta trapporna istället för hissen  en  klassiker! Promenera istället för att ta bussen. Ta en morgonpromenad ut i naturen. Styrketräna. Lek! Det finns många som vill vara med barnbarn hundar och katter! Dansa! Den rörelse vi gillar, som gör att den blir av det är den rätta rörelsen. För mig är naturen ett dragplåster till att promenera och så kompletterar jag med styrketräning i cirkel så många dagar i veckan det bara går men minst tre. Allt ovanpå det är bonus och jag vet att just bonusen är så bra den där kvällen med så mycket dans eller dagen där barnbarnen vill hopp rep tills… ja ni vet!

En del fällor har dykt upp på vägen hos mig 50 plus.  Jag behöver inte den stora portion mat som mina ögon njuter av att titta på.  Min energiförbränning är lägre nu än när jag var 30 år.

Jag älskar att äta och prata om näringstät mat och jag tror att det är en av huvudnycklarna. Massor med näringstät mat men mat som inte ger så mycket kalorier till oss 50 plus! Gröna soppor som som är lättsmälta och kroppen kan ta vara på nästan all näring av. Kyckling, fisk, bär, frukt grönsaker och goda fettkällor som t.ex. avokado och en god olivolja till salladen. Kroppen vill njuta av lagom stora portioner av näringstät mat, bli mätt, behålla vitaliteten livet ut.

Idag blev det en sen frukost. Jag har varit en tur till Dalarna där frysarna är fyllda av bär så nu har jag fyllt på även här hemma i stan.

Till en liten burk sellerijuice behöver du:

2 stjälkar selleri

1 litet äpple

½ citron

½ tumme ingefära

Juica och känn kicken

Till en bär smoothie behöver du:

3 dl blandade bär

½ banan

1 msk blandade frön.

Mixa i en blender. Häll upp i en burk och njut av din frukost tillsammans med en god kopp te.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *