Det kom ett samtal
mars 19, 2019
Stunderna i badrummet blir meditativa stunder där jag tömmer det ena och fyller det andra …
april 1, 2019

Alldeles nya nässlor

Det är härligt att se att ljuset har återvänt till oss. Insikten och förståelsen för att naturen läker återkommer ofta till mig. Mitt mag och tarmsystem reagerar alltid väldigt på oro och negativ stress om det finns i mig eller runt mig. Det bästa för mig är att då tillsammans med den lättsmälta kost jag stoppar i mig är att återvända ut till naturen och till långa vandringar för att samla in ny god äkta energi.

Det fina gamla trädet med sitt stora hjärta

Sellerijuice och en blåbärssmoothie lugnar vårt mag och tarmsystem (det finns recept här bland  bloggtexterna sök på blåbärssmoothie)

Jag har av erfarenhet börjat att lita ännu mer på min magkänsla och intuition.  Våra kroppar känner oss bättre än någon annan. Att lita på magkänslan gör det enklare att få svar på svåra frågor och jag gör det bäst tidigt på morgonen i naturen.

Naturen är en god vän att återkomma till alla dagar men är som en stor tröstande grön famn att krypa in de dagar som av olika anledningar fylldes med annat än det jag hoppats på när jag vaknade. Naturen tröstar och lugnar. Den ger ny kraft för att man ska kunna se lite klarare på det som stör. Istället för oro och stress bjuder naturen  på ljus, fågelkvitter, vårblommor och massor av ätliga vilda primörer. Lycka!

Alldeles nya nässlor

Det är vårdagjämning och de första små söta magiska men lite brännande nässlorna har kommit.  Imorgon bitti blir det premiärplockning av dessa små attraktiva godingarna. Handskarna på förstås även om de nya små nässlorna inte bränns så mycket blir det lite pirr i fingrarna ändå utan handskar. Nässlan bränns för att skydda sig och det små brännhår som gör att vi bränner oss. Jag brukar själv skölja händerna under kallt vatten för att lindra brännkänslan om olyckan är framme. Nässlor är starka och ofta hittar du en hel äng som nässlorna har tagit över.

Det kändes så lyxigt att plocka dessa gröna juveler och jag behöver inte gå långt för att komma till mina bästa ställen och just nu är de där, små, nya och knallgröna!

Nässlor är härligt basiska och innehåller massor med vitaminer, klorofyll och mineraler och de är faktiskt så nyttiga att de har med all säkerhet fått utveckla sin förmåga att brännas för att försvara sig för att inte bli uppätna. Nässlan är en härlig ”immunförsvarsboostare”. Nässlan är bra för hud och hår men är också en hjälp för att hålla blodsockret i balans.

Använd nässlorna i dina gröna juicer, smoothies, soppor och pajer!

Nässlan kommer inte bränna dig när du dricker din smoothie. Mixern slår sönder möjligheten för nässlan att brännas.

Tips: Plocka mycket nässlor när du plockar dem nu på våren. Rens och förväll dem snabbt och gör sen små bollar av dem och frys. Bra att ta ur frysen till soppor, omeletter och smoothies.

Kram Marlene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *