Vårprimörer!
maj 5, 2015
Det är väl egentligen ingen hemlighet…
maj 9, 2015

Hej Svejs!

Väderleksrapporten säger sol efter klockan tolv. Just nu spöregnar det här på Fyrudden men YR kan man alltid lita på. Jag väntar en liten stund med morgonpromenaden så får vi se…

Laddar istället med en rödbetsjuice puttar i ingefära, apelsin och citron. Ja, en riktig härlig boost för att  jag ska orka med pappersjobbet som jag alltid skjuter upp, det är en av mina sämsta grenar.

Rödbetan är lever och blodrenande. Rödbetan ökar syreupptagningen i blodet och gör kroppen mer uthållig vid träning. Även rödbetans innehåll av nitrat höjer prestationsförmågan och förbättrar muskeluppbyggnaden. Färska rödbetor och även spenat innehåller oxalsyra som kan binda kalcium i urinen och kan ge upphov till njurstenar. Du ska alltså inte bara använda rödbetor och spenat i sina grönsaksdrinkar dag efter dag utan variera sig.

När du haft en sen kväll eller känner du att det är dags att vara lite extra vänlig mot levern av olika anledningar så testa den här ljuvliga juicen. Jag älskar rödbetans sötma och citronens och ingefärans smak är toppen till. Färgen gör att jag vaknar till lite extra av att bara titta på den här skönheten!

Till 2 glas behöver du:

2 rödbetor gärna med blasten. (Ekologiska)

1 tumme färsk ingefära

1 apelsin

1 citron

Pressa alla ingredienser ihop.

Blasten på rödbetan är en riktig näringsbomb så ta vara på den i juicen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *