Sommaren omfamnar oss! Morgondopp och sen en flärdfull frukost!
juli 14, 2018
Jag vill uppleva mirakel stora som små!
juli 20, 2018

Vattenmeloner svalkar fint

Selma! Mitt fina sommarsällskap!

Det är härliga dagar här på Lervik! Sommaren 2018 är  magiskt och det känns som att redan nu  att den här sommaren har varit väldigt lång och underbar.  Jag “mjukjobbar” här på vår solvarma altan och jag tar många sköna dopp nere vid fyren för att svalka ner kroppen – vilken värme vi har! Puh ja ett litet puh känner jag ändå när vi har en värme på över 30 grader och det  blir  inte mer än just “mjukjobba”. Det känns både underbart och lite knepigt med våran värme  jobbambitionen blir lite svårare att fånga.

Sommarvarm golf med Dailysports fina kläder.

Jag vet ju att jag står inför många vägskäl just nu och här sitter jag och njuter med den allra sötaste lilla kattunge i famnen. Vi har haft  goa vänner på besök. Spelar golf och njuter av ett dopp varje morgon och kväll…minst Det är för mig en obeskrivligt skön ”meditation” och lyx. Jobbet får gå lite på halvfart så länge den här tropiska värmen håller i sig.

Vem vet vad som händer imorgon så det gäller att stanna upp och nypa sig i armen, njuta och fylla på sina dagar var man än befinner sig och ta emot vad som bjuds stort smått – ”Varför inte” säger jag numera mycket hellre än nej. Det är så mycket som händer och som jag ser fram emot en del dörrar måste stängas men många har samtidigt öppnats och en del som stått på glänt står tryggt vidare på glänt. Min livsläxa är att inte älta utan njuta av nuet och drömma om framtiden. 

Vattenmelonsmoothie med ingefära och lime

2 glas

1 stor klyfta vattenmelon

1 lime skalad i skivor

1 tumme ingefära skivad

10 isbitar

1 glas kallt vatten

Klyfta upp vattenmelonen och lägg i en mixer tillsammans med lime och ingefära och isen. Mixa allt till en slät smoothie och servera direkt i finaste glasen.

Vattenmelonen både den gula och röda blir kalla mellanmål både som smoothies och i bitar. Vatten melonen – som det hörs på namnet innehåller stora mängder vatten och bara det känns alldeles rätt att tillföra kroppen. Vattenmelonen innehåller förutom vatten även kalium och magnesium. Kalium som stödjer njurarna och balanserar urinsyran i blodet. Kalium har också en blodtrycksreglerande funktion. Magnesium stödjer vår hormonbalans, viktig för våra muskler, immunförsvar och är viktig för alla våra cellers funktion.

Vattenmelonen innehåller Vitamin B6 som påverkar våra signalsubstanser som bland annat håller koll på vårt humör och när jag gör mina melonsmoothies så blir jag på bra humör bara av att se dessa ljuvliga smoothieglas.

Vattenmelonen innehåller citrullin som är en aminosyra. När vi äter vattenmelon reagerar citrullin med kroppens enzymer och bildar arginin. Arginin är en aminosyra som stärker immunförsvaret, ökar prestationsförmågan och är bra för vårt hjärt och kärlsystem.

Citrullin finns även i gurka.

Den röda vattenmelonen innehåller lykopen som är en stark antioxidant som anses vara ett skydd mot starka solstrålar, hudvårdande och kanske mest känd för att lykopen anses vara ett skydd för prostatabesvär.

Rent miljömässigt ska man tänka på att äta vattenmelonen under vår och sommar när transporterna inte blir så långa.  Ödmjukt tacksam.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *