Jag läste någonstans att det senaste trendklippet stavas lugg!
mars 16, 2016
Ja det är samma känsla varje gång!
mars 27, 2016

Det jag önskar allra mest av påsken är att få vara med barn och barnbarn och ibland har jag tur! De är på väg. Lucky me!

Jag har under våra första månader på 21016 blivit överraskad av små och lite större oväntade vändningar och vägskäl som livet tagit. Ny utmaningar och många funderingar surrar i huvudet.

Jag vet inget bättre ställe att få ladda min kropp och själ än här i lugna vackra Sunnanhed!

Här är mina frysar fortfarande rejält fyllda av 2015 års plockande av mina superbär!  Något lyxigare har jag svårt att tänka mig!

Jag blir mer och mer övertygad att våra kroppar mår som allra bästa av att vara i en miljö med glädje, att de får röra på sig, får vara med om massa äventyr, får rätt dos av återhämtning och att vi får äta den närproducerade kosten – vår svenska supermat. Våra svenska bär, svartvinbär, hallon, jordgubbar och blåbär. Våra svenska grönsaker, rödbetor, sallader, gräslök, örter.

Fram med lingon, hallon, röda vinbär ur frysen!

Lingon sägs vara det nya superbäret som kan motverka de negativa effekterna av att äta felaktig fet kost. Att bäret fått så stor uppmärksamhet kan bero på innehållet av polyfenoler. En grupp inom antioxidanter. Fenoler verkar antiinflammatoriskt och motverkar för höga halter av oxidativ stress, motverkar vårt åldrande och förebygger hjärt och kärlsjukdomar plus vissa typer av cancer. Studier har gjorts på möss där resultaten är tydliga.

Förutom lingon är faktiskt även nypon, röda vinbär hallon, jordgubbar och svarta vinbär också fenolrika.

Lingon innehåller också quercetin som kan skydda vårt hjärta. Lingon innehåller dessutom lignaner som är fytoöstrogener kan ge ett skydd mot bröstcancer.

Fyll på med härliga påsksmoothies!

Smoothie med bär

1 dl röda vinbär

1 dl lingon

1 dl hallon

½ banan

1 dl laktosfri kvarg

Mixa och njut av underbar näringstät påsksmoothie!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *