Nu är jag uppe i underbara Sunnanhed igen. Vilken Dalalycka! Efter lång söndagspromis är jag så ödmjukt tacksam för allt som finns här, lilla gården, naturen !
Margonvandring
Jag vet inget bättre ställe att få ladda min kropp och själ än här i lugna vackra Sunnanhed. All vacker natur som jag får vila mina lite morgontrötta ögon på gör att jag blir så där alldeles lycklig när jag går i mina egna tankar. Det är en bit in i november men det kunde lika gärna vara en aprildag, solen har värmer mig lite den här helgen och det är helt vindstilla. Här uppe känner jag mig så där skönt lugn – att bara vara Marlene.
Nästan som en fin aprildag
Det är till den här lilla gården jag längtar och åker till när det är dags för batteriladdning även om ibland det blir korta visiter som den här gången. Dalarnas unika natur ger vilken tilltufsad själ som helst ny energi. Just nu känns det som att jag behöver massor med god Dalaenergi så det gäller att noggrant packa ner lite extra av den energin som finns här för att sen kunna använda i vardagen nere i Stockholm. Jag har beslutat mig för att vara extra utvilad och full av energi när jag tar tag i nästa välfyllda vecka som kommer att bjuda på massor med stora och små äventyr! God morgon vänner!
Långfrukost på Nygårdsbacken
Vi har fått en nya favorit hemma hos oss
Vegetarisk lasagne
Vegetarisk lasagne
Till en lasagne för två personer behöver du:
1 medel stor zucchini (så “jämntjock” som du kan hitta)
1 paket krossade tomater
1 liten burk soltorkade tomater i olja
1 – 2 vitlöksklyfta finhackad
1,5 dl solrosfrön eller pumpafrön
2 – 3 finhackade schalottenlökar
8 medelstora champinjoner skivade
2 medelstora tomater skivade
1 dl vatten
finhackade färska kryddor tex. oregano timjan
svartpeppar
salt
Ta fram en ugnsfast form och sätt ugnen på 200 grader.
Fräs schalottenlök utan att de tar färg.
Mixa solrosfröna i en matberedare till ett grovt mjöl och häll över mjölet i en skål. Mixa krossade tomaterna, soltorkade tomterna vitlöken och krydda efter smak. Hyvla zucchinin med en osthyvel som du sen använder som ”lasagneplattor”. Ringla lite olivolja i botten på den ugnsfasta formen. Varva lager med den hyvlade zucchinin ,lite tomatsåsen, mjölet av solrosfröerna , den finhackade löken och de skivade champinjonerna. Krydda mellan lagren efter smak. Avsluta med skivade tomater och strö över lite av mjölet av solrosfröerna. Häll vattnet i botten på formen. Grädda i ugn i ca 20 min.