Save it for rainy days!
mars 1, 2016
Dags att bli kompisar igen!
mars 4, 2016

Jag tänker inte acceptera en sämre livskvalitet fast tiden går. Mina väninnor låter sig ibland acceptera åldersrelaterade småkrämpor och även jag kan ibland ryckas med i deras samtal om stelhet, trötthet och tappad ork – ”vi är i reservdelsålder ”.

Jag har en lång tids sjukdom i bagaget men har jag valt att säga till mig själv. Ja så kan det gå … men hit men inte längre!

Nu ser jag framåt och istället för att förvänta mig  ett åldrande ser jag nu framför mig möjligheterna att backa både den biologiska och mentala åldern och struntar nu fullkomligt vad det står för ålder i passet. En sak viktig detalj jag har lagt till i mitt recept på livskvalitet är att vara extra snäll mot mig själv. Både vad jag gör, vilka jag umgås jobbar och jag väljer noggrant vad jag  äter, det jag tycker om, ger energi och gör gott för kropp och själ. Så bort med orimliga krav och dieter som gör mig stressad och på dåligt humör.

Asiens guld – Den allra bästa örten för ditt välbefinnande?

Gurkmeja användes till att färga de thailändska munkarnas dräkter gula men örten har massor med andra fantastiska möjligheter. Curry får sin gula färg av Gurkmeja så curryälskare gör med all säkerhet små underverk med sin hälsa bara genom att bara tycka om curry.

Gurkmeja kallas Asiens Guld och innehåller curucumin som och är känd för sin avgiftande förmåga och har inga biverkningar.

Curucumins användningsområden:

Tar bort gaser i tarmen

Stimulerar binjurarna

Är en stark antioxidant

Bakteriehämmande

Förbättrar din matsmältning

Inflammationshämmande

Viktminskning

Skyddar levern

Hälsobringande Gurkmeja är underbar att ha i din matlagning i smoothies och juicer. Jag tillsätter lite extra gurkmeja i min curry bara för att den har så bra egenskaper och inte gör någon skada även i lite större doser. Alla mina maträtter med röda linser färgar jag lite extra med Gurkmeja. Råriset får en fin färg och jag brukar dessutom blanda i lite spiskummin och koriander i mitt råris sen är det bara att drömma sig öster ut!

Morotsjuice

2 glas

2 morötter

1 liten apelsin

1 lime

1”tumme” ingefära

2 cm färsk gurkmeja (om du inte får tag i färsk rör du i en tsk i pulverform när juicen är klar)

Juica och servera direkt.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *