Gungar jag igen och broccoli är ett fantastiskt renoveringsmaterial
februari 9, 2018
Ett nytt livskapitel tar form här i Hua Hin men inte utan min smoothie
februari 12, 2018

Ett varmt och väldigt berörande samtal fick mig att igår återigen känna av hur livet kan förändra oss människor varken vi vill eller inte. Kära Du vad jag förstår Dig! Åter igen påminns jag av att värdesätta det jag har, vårda vänner och min hälsan.

Blommor gör mig glad både som mönster på kläder och som växt i vår trädgård

Vårda och renovera den kropp, själ, de relationer och det hem jag har byggt upp men även ta in nya intryck som ger just renoveringen ger!

Jag har förlorat en del i mitt liv i och med att jag blev stomiopererad.  Jag är lite skörare i både kropp och själ. Jag har börjat att lägga märke till att mitt liv väljer helt andra vägar som jag gillar, blir glad av  och njuter av att gå på. Jag vet av erfarenhet att ha sanna vänner är lite  som att ha god hälsa och jag vet hur det känns att förlora både vänner och hälsa.

Påminn mig ofta om det! 

Superlyx är att ha en egen liten gräsmatta att slappa på !

Jag väljer att ta för mig av det jag har!

Tidig morgon i Thailand!

Jag väljer att ta en ännu vacker supertidig  morgonpromenad på denna fantastiskt plats. De nya blommiga feminina träningskläderna från Dailysports är så sköna och får mig på så bra träningshumör.

Lunchsmoothie!

Visst händer det små ljuvligheter i kroppen när man fyller på med passion och rätt näring även i det mest vardagligaste stunder.

Lunchsmoothie

Vi testar Karela smoothie till lunch 

1 halv medelstor  Karelafrukt

1 liten gurka

2 lime

½ ananas

2 dl vatten

Mixa och njut

 

Och i kväll blir det middag med goda vänner – Variation och Passion!

En liten ”släkting” till vår gurka är bittermelonen som man lätt får tag på här i Asien men som man kan med lite detektivarbete få tag i även i Sverige.

Den färska magiska bittermelonens näringsmässiga fördelar:

Bitter Melon en grönsak som påminner om gurkan till utseendet men är skrovligare i skalet… och den är väldigt bitter i smaken. Den innehåller folsyra B1 B2 B3 och C-vitamin, mangan fosfor och zink.  Bittermelonen innehåller dessutom mycket kalcium, betakaroten och kalium.

Bittermelon boostar vårt immunförsvar och ger oss den motståndskraft vi så väl behöver.

Bittermelon innehåller spännande ämnen – saponiner som heter charantin som kan sänka/reglera blodsockernivån.

Bittermelon har en avgiftande effekt på levern och har gjort sig känd för att vara en ”hang over räddare” som många här i Asien verkar ta till efter en sen kväll med stark dryck. Den sägs rengöra och stödja en lever som blivit påverkad av alkohol.

Det här är några få egenskaper som Karela står för men listan kan göras hur lång som helst när man läser om denna magiska grönsak!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *