Förkylning förstör min nya livsstil
maj 22, 2013
Jag är modig och kan flyga!
maj 28, 2013

Tänder eller släcker vi hoppet låga för våra medmänniskor ? Känns som att det är en viktig fråga för oss alla. Vi möter människor varje dag. Får mobilsamtal och står i kön på ICA.  Ni vet säkert också vilka samtal som ni med glädje svarar på i er mobil och de samtal som kommer att få er energin att släckas.

Att tända eller släcka hoppet – ja det är frågan. Det kan gälla vad som helst. Förändringar i relationer, livsstil, ekonomi eller kanske att skaffa barn. Vilken ålder vi har eller vilken erfarenhet vi bär på. Eller kanske en sjukdom.

Jag var på en liten skön promenad mitt på dagen och kom nära Karolinska fast en bit ifrån. Jag gick i Hagaparken med massor med ljuvlig försommar runt mig. Känslan av oro kom ändå tillbaka.  Jag tänkte på mina senaste tre år där jag genom min sjukdom som sen ledde till att jag blev stom-iopererad fick möta så många underbara personer just där på Karolinska som gav mig hopp. Det har funnits några få som också släckt hoppets låga och en del som kanske varit mer eller mindre likgiltiga.

Jag tänker på min pappa som så länge han levde gav mig tron att jag kunde allt, i hans ögon var jag någon slags Pippi och han gav mig tron på att drömmar går alltid att förverkliga. Tack snälla pappa för att du tränade in mig i den tron nu när jag står här och har fått en ny chans till ett nytt kapitel i livet!

Bättre att leva i vredens hetta än i likgiltighetens kyla! Det var ett uttryck vi slet  på som konsulter på mitt förra jobb. Jag tror att ta mig tusan det gäller än!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *